Norske fisk, der via Hviderusland eksporteres til Rusland, stoppes
Ruslands fødevaremyndighed Rosselkhoznadzor har første juledag den 25. december lukket for certificeringen af al import af norsk fisk, der kommer ind i landet via Hviderusland.

Norske fisk, der via Hviderusland eksporteres til Rusland, stoppes

Det skriver iLaks.no her forleden, at Ruslands fødevaremyndighed Rosselkhoznadzor første juledag den 25. december lukkede for certificeringen af al import af norsk fisk, der kommer ind i landet via Hviderusland.

Det er de russiske fødevaremyndigheder der har taget skridtet til denne lukning for import af fisk der kommer til Rusland via Hviderusland. Dermed er der således sat en effektiv stopper for et fortsat voksende salg af norske laks og ørreder, der i de senere år og særligt siden Rusland for næsten 6 år siden indførte importforbud på fødevarer fra EU og andre vestlige lande, har set eksporten af ørred- og laks været støt stigende til det hviderussiske marked.

Begrundelsen skal findes inddirekte, for med lukningen af fisk fra Hviderusland, har de russiske myndigheder ønsket af dæmme op for norske opdrætsfisk, der i stigende grad har været i de russiske myndigheders søgelys pga. forekomster af forbudte og skadelige stoffer. Norske laks og ørreder, der i transit er ankommet via Hviderusland og ind over grænsen til Rusland.

De russiske fødevaremyndigheder »Rosselkhoznadzor« vil nu med EAEU-specialister inspicere norske produktionsfaciliteter, før der igen kan åbnes for adgangen og importen af norske laks og ørred.

Du kan læse hele artiklen fra iLaks.no her