Norsk industrifiskeri ved St. Kilda i Skotland

Norsk industrifiskeri ved St. Kilda i Skotland

I sidste uge kunne norske fartøjer melde om gode fangster af blåhvilling, helt nøjagtigt 40.000 tons, taget i området St. Kilda ved de skotske øer, Soay og Hirta vest for Skotland.

Det øvrige norske fiskeri har ellers været præget af det, som nordmændene selv kalder, »lav aktivitet«. 28 fartøjer har haft et fornuftigt fiskeri. Ud af disse er ni fartøjer industritrawlere, hvoraf to har været i Nordsøen for at fiske. Disse fartøjer har taget 130 tons blåhvilling her, skriver Sildelaget.no på sin webside.

Kun 8 fartøjer menes fortsat at have kvote nok til at fiske videre, hvor kvoteoversigten viser knapt 50.000 tons tilbage.

Hestemakrel

I denne uge er der blevet fanget omkring 50 tons hestemakrel, fordelt på fem fangster. Størrelsen af makrellen ligger fortsat på omkring 400 gram. Makrel som fortrinsvis er fanget ved Tysvær, Vindafjord og Tysnes, ud for den norske VestSydVestlige kyst.

Det norske tobisfiskeri forventes igang i påsken

I den kommende uge regner flere norske medier med, at tobisfiskeriet rigtigt kommer igang og åbner for den norske flåde. En start, hvor der dog fortsat er lidt usikkerhed om, hvor mange der vil starte op, skriver Sildelaget.no.