Med Vesterhavstema og skaldyr går Svinkløv-kok efter Bocuse d`Or guld
Det er Svinkløv badehotels gourmetkok Kenneth Toft-Hansen der går efter hæder og ære samt guldet ved ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst for gourmetkokke i Lyon i Frankrig. (Bocuse D`Or)

Med Vesterhavstema og skaldyr går Svinkløv-kok efter Bocuse d`Or guld

Det er Svinkløv badehotels gourmetkok Kenneth Toft-Hansen der går efter hæder og ære samt guldet ved ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst for gourmetkokke i Lyon i Frankrig. En dyst torsdag den 29. og onsdag den 30. januar, danner rammen om konkurrencen, opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse (Concours Mondial de la Cuisine).

Den 36-årige gourmetkok fra Svinkløv arbejder hårdt og koncentreret, sammen med sin assistent 22-årige Christian Wellendorf, der med Rasmus Kofoed som coach, sammen står i køkkenlokalet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby for at trylle det bedste frem, af det de 24 finalister på forhånd har fået at vide konkurrencens hovedretter skal består af.

De to hovedretter skal består af hver otte hovedretter. Forskellige typer af skaldyr hvor blandt andet Kammusling og Hjertemusling samt Blåmusling og Østers indgår. De skal tilberedes som en klassisk fransk chartreuse og lægges i lag med grønt og salat. De sidste otte retter er med Kød fra kalv og her er temaet Vesterhavet, hvor det naturlige landskab ved Vesterhavet har inspireret danskerne til serveringer der indeholder hybenrose og enebær samt Vesterhavsost og ramsløg.

Hele 60 lande er med i dysten om de 24 finalepladser og den gyldne kokkehue, hvor man ud over Danmark også specielt skal lægge mærke til kokkene fra USA, Frankrig og Norge.

Spændende bliver det at følge og forhåbentlig kan danskerne allerede på onsdag række hænderne i vejret som vindere.