Jomfruhummerudvalgets fangstanbefaling får nu Læsø Fiskeindustri til at begrænse tilførelsen yderligere

Jomfruhummerudvalgets fangstanbefaling får nu Læsø Fiskeindustri til at begrænse tilførelsen yderligere

Som følge af corona-krisen og den verdensomspændende pandemi af Covid-19, der har  stor indflydelse på afsætningen af jomfruhummer, har et enigt forretningsudvalg i Danmarks Fiskeriforening fulgt indstillingen fra jomfruhummerudvalget om et begrænset fiskeri af jomfruhummer i uge 18.

Men trods den uændrede anbefaling fra uge 17 til uge 18, har det åbenbart ikke været tilstrækkeligt for Læsø Fiskeindustri, der nu har indført ydereligere tiltag der har strammet gevaldigt op på landingerne af det populære skaldyr.

Med den uændrede anbefaling fra uge 17 til uge 18, har Læsø Fiskeindustri fulgt op med en frivillig aftale med ca. 20 procent af sine leverandører af jomfruhummere. Fiskerne her har  alle positivt taget opfordringen op fra Fiskeindustrien’s nye direktør Lasse Dahl Pedersen,  der overfor FiskerForum.dk bekræfter, at en del af fiskerne allerede nu følger Læsø Fiskeindustri’s råd.  Resten leverer som aftalt og som direktøren understreger, så er det markedssituationen i Syd Europa, der er afgørende for situationen netop nu og man følger tæt udviklingen her.

Disse nye tiltag  fra Læsø Fiskeindustri’s side, har fået direktør Kenn Skau Fisher fra Danmarks Fiskeriforening (DFPO) til at opfordre jomfruhummer-fiskerne til, at støtte op og efterleve de opstillede rationer for uge 18, som forretningsudvalget har indstillet efter anbefaling fra Jomfruhummerudvalget.

Situationen tilspidser nu, med Læsø Fiskeindustri’s yderligere tiltag for at begrænse landingerne.

Formanden beder derfor intrængende til efterlevelse, »Det er en meget svær og beklagelig situation vi er i og set i lyset heraf opfordrer DFPO fiskerne på det kraftigste til at efterleve anbefalingerne for at begrænse jomfruhummerfiskeriet. Tænk jer godt om. Lige nu er rationerne vigtige som aldrig før,« påpeger Kenn Skau Fischer.

Situationen er vanskelig, selv med Læsø Fiskeindustri’s  tiltag for at begrænse og reducerer landingerne med ca. en femtedel.  Fiskeindustrien er en yderst vigtig aktør på jomfruhummer-markedet og med de nye tiltag fra Læsø Fiskeindustri’s side, får det øvrige markedet det alligevel svært ved at absorbere og omsætte de mængder, som der normalt aftages, understreger Kenn Skau Fischer, der stærkt bekymret følger udviklingen på markedet.