ICES klar med Tobisrådgivning den 23. februar

ICES klar med Tobisrådgivning den 23. februar

Det er Fiskeri Tidende der på deres hjemmeside offentliggør datoen for ICES – Det Internationale Havundersøgelsesråds anbefalinger for den kommende sæson af tobisfiskeriet.

Fiskeriet af den meget vigtige industrifisk Tobis, plejer at starte omkring 1. april og sidste år, nåede Fødevareminister Dan Jørgensen, der kun havde siddet knapt 3 måneder på posten som minister for fiskeriet, at forhandle en fornuftig kvote på fisken hjem til Danmark med EU’s Ministerråd. Eneste skår i glæden, var fordelingen af den populære industrifisk tobis, i de syv regionale områder, i forhold til året, var en smule mere skæv.

Den danske minister havde ellers argumenteret godt for fiskernes sag her, og fik da også overbevist både kommissionen og sine ministerkollegaer, vigtigheden af en hurtig kvote-afklaring er yderst vigtig, så fiskerne kan komme på havet i rette tid.

Så vanen tro, kommer ICES med sin anbefaling i februar, så der burde ikke være nogen undskyldning for EU’s Ministerråd til at skubbe deres anbefaling for tobis-kvoten for 2015, men i stedet som sidste år, sørge for en hurtig sagsbehandling i Kommissionen og i Rådet.