Ny hjemmeside søger bedste auktionspris på fisken

Ny hjemmeside søger bedste auktionspris på fisken

Det er Dagbladet Ringkøbing-Skjern der bringer nyheden om en kommende ny hjemmeside der støtter fiskerne, når den bedste pris på fangsten skal findes.

Bag hjemmesiden står Rasmus Lundgaard Christensen og Henrik Klarup.

Det var den tidligere Holmland dreng Rasmus der fik ideen til hjemmesiden af sin far, der som tidligere fisker på RI 125 Bering Sea, engang havde ønsket sig et sted, hvor man kunne få et samlet overblik over alle auktionspriser fra de forskellige havne, så man kunne vurdere hvor det bedst kunne betale sig at lande.

Opgaven med at lave en hjemmeside med sammenlignelige fiskepriser, lå lige til højrebenet for Rasmus Lundgaard Christensen, der i barndommen har levet med i fiskeriet og som for tiden er ved at tage en Ph.d i statistisk analyse, samtidig med vennen Henrik Klarup er i gang med en mastergrad i softwareudvikling.

Navnet relaterer til antikkens handelsplads

Hjemmesiden har fået navnet Macellum.dk, hvis navn kan henledes til det gamle romerrige, med det centralt beliggende Macellum (handelsplads og marked) i den antikke havneby Pompeji for datidens handel med vare. Men som nu i fremtiden skal danne navn til en forhåbentlig lige så aktiv og livlig handelsplads for fisk og skaldyr, som man tidligere havde omkring det 1. århundrede ved Napolibugten i Italien.

Macellum.dk sammenligner priserne på de forskellige fiskeauktioner

Prototypen af hjemmesiden Macellum.dk, vandt fornyeligt en pris på 50.000 kroner ved den store Iværksætter-konkurrence Venture Cup, hvilket har givet de to venner mod på projektet og i disse dage er de sidste møder med investeringsrådgivere ved at være afsluttet og hjemmesiden ved at tage sin endelige form.