Grønlandsk fiskeriansvarlig ønsker ikke at jappe fiskeriloven igennem

Grønlandsk fiskeriansvarlig ønsker ikke at jappe fiskeriloven igennem

Det er stadig uvist hvornår forslagene til en ny grønlandsk fiskerilov, bliver forelagt Inatsisartut. Èt er dog sikkert, understreger den nye naalakkersuisoq (fiskeriansvarlige) for fiskeriet Erik Jensen, at det bliver i denne valgperiode, fiskeriloven bliver gennemført.

Overfor Sermitsiaq siger den nye fiskeriansvarlige, »Det er svært, at sætte en dato på, hvornår vi kan forvente et færdigt forslag til en fiskerilov. Men det vil ske i denne valgperiode, for det er også vigtigt for os, at der sker et løft i økonomien. Derfor skal vi gøre det så godt, som det overhovedet er muligt og så må vi bruge den tid det tager,« kommer det bestemt fra naalakkersuisoq for fiskeri Erik Jensen.

Der er ingen tvivl hos Sermitsiaq, der skriver i deres nyheder, at politikerne i den nye koalition vil arbejde for, at vilkårene i fiskeriet ændres, så der skabes endnu flere arbejdspladser i fiskerierhvervet.

Fiskeriloven blev sidst behandlet i Efterårssamlingen tilbage i 2017, men pga. valgets udskrivelse faldt forslaget og skal derfor tages op på ny i den nye samling. Man hvornår dette vil ske, ønsker den nye fiskeriansvarlige for fiskeriet på Grønland ikke at udtale sig om på nuværende tidspunkt. Han begrunder det overfor Sermitsiaq med, »Det er svært at gætte på, hvornår vi kan komme med et forslag til en ny fiskerilov, for det er også vigtigt for os, at vi gør arbejdet så godt som muligt, og at det sker på et meget højt niveau. Det kan både tage lang tid at mødes med parterne, og høringssvarene kan også tage tid, så det er svært, at sætte en endelig dato på, hvornår vi kan forvente et færdigt forslag til en ny fiskerilov,« slutter Erik Jensen overfor den grønlandske nyhedsavis Sermitsiaq.