Nu er det slut med klamt og ildelugtende arbejdstøj

Nu er det slut med klamt og ildelugtende arbejdstøj

Det er det hollandske firma Pronomar, der specialiserer sig i at levere tørringssystemer til arbejdsbeklædning, som f.eks. Oilskin, arbejdsstøvler og handsker samt andre personlige værnemidler, oplever for tiden en fornyet og endnu større interesse for deres tørresystemer ombord på konsum- og industritrawlere.

Med nybygningen K 121 »Keila« fra Vestværftet i Hvide Sande til skipper Tommy Tulloch fra Kirkwall på Orkney Øerne, i november måned sidste år, har også han fået installeret et Pronomar tørresystem på sin 28 meter lange trawler.

Pronomar´s administrerende direktør Jaap Baars forklarer, at Pronomar, er et selskab med dybe rødder i den maritime branche og som sådan den største leverandør af tørringssystemer offshore. Særligt nu efter fiskerisektoren har fået et økonomisk løft, er efterspørgslen efter tørresystemer til kampen mod klamt og ildelugtende arbejdstøj steget voldsomt. Jaap Baars fortæller videre, »vi kan levere kompakte bæredygtige tørre-løsninger til hele fiskeriet og alle størrelser fartøjer. Tørresystemmer som allerede har bevist sit værd i fiskeindustrien offshore.« Direktøren påpeger videre, at tørresystemmet ikke kun er gedigent udført i robuste materialer, men også tørre utroligt hurtigt og nemt.

Det hele udspringer af et besætnings-ønske om endnu større velvære og bedre hygiejne samt den optimale komfort der følger med tørt arbejdstøj. En forbedring, der som sidegevinst resulterede i en langt højere arbejdsglæde og motivation hos besætningen, der arbejder om bord.

Hollandske trawler-familier har brugt de rustfri tørringssystemer i mere end 13 år allerede. Det er fiskerier som Jaczon med »SCH 123« og »SCH 24« samt Cornelis Vrolijk med »SCH 81« og »SCH 72«.

Det er ikke alene i Holland at efterspørgselen er stigende, men også fra udlandet. Her sidst med en ordre fra Fiskerstrand Werft AS i Norge, hvor man ønsker at udstyre de to nye Live Fish Carriers »Gåsø Freyja« og »Gåsø Jarl« med Pronomar´s tørresystemer.

Derudover leverede Pronomar, tørringssystemer til Sydamerika, til to trawlerfartøjer fra rederiet Blumar, som er et stort fiskeriselskab i Chile. Efter en positiv afprøvning, anmodede rederiet om at få udstyret bredt ud i hele deres flåde. Kunden gav Pronomar meldingen, at målet med ordren var, at »forbedre besætningenes velvære«. Hvilket var rigtig gode nyheder for Pronomar, som er meget tilfredse med denne udvikling.

Som et resultat af denne positive udvikling vil Pronomar i år deltage på Skipper Expo i Aberdeen den 25. og 26. maj 2018 (stand nr. 81A) og på Fisher Event i Urk 2018 den 5. og 6. oktober (stand nr. A5).