Garnbåd med god rødspættefangst

Garnbåd med god rødspættefangst

Den vestjyske garnbåd RI 244 »Rikke Høy« har efter en god uge på Nordsøen, landet årets største fangst på 31,5 tons rødspætter og ca. 500 kg pighvar til auktionen i Hvide Sande.

Mens fartøjet onsdag eftermiddag ligger ved auktionshallen i Hvide Sande og venter på at blive losset, fortæller Skipper og partsreder Dennis Birnbaum fra RI 244 »Rikke Høy« til FiskerForum, at man har hevet omkring 700 garn på turen, alle i området omkring Danfeltet i Nordsøen.

»Det hele har bare klappet, både maskinelt og mandskabsmæssigt. Samarbejdet har været helt i top og alle har ydet det maksimale, og heldigvis med et godt og fantastisk resultat til følge. Noget der altid giver en god stemning ombord,« slutter Dennis af.

Så det er en yderst tilfreds skipper, der lidt over klokken seks i morges, landede i Hvide Sande. Lasten nåede ikke auktionen onsdag, men Dennis Birnbaum er fortrøstningsfuld med torsdagens auktion, der med lidt held giver en lidt bedre pris, »så nu må vi se,« lyder det, inden han sætter sig i bilen og sætter autopiloten på destination Foldingbro i Sønderjylland for en hurtig vending, for igen at mønstre ombord på »Rikke Høy« torsdag eftermiddag. Her bliver kursen igen sat mod Danfeltet ca. 120 mill Vestsydvest for Hvide Sande, hvor garnene lige nu står og venter på at blive hevet igen.

Se hjemturen her fra Danfeltet, der er foreviget på video af Stefan Vesterskovgaard.

FiskerForum.dk