Landbrugs- og Fiskeristyrelsen henter ny vicedirektør i Finansministeriet

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen henter ny vicedirektør i Finansministeriet

Det er en garvet embedsmand, som fremover skal stå i spidsen for EU-området i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Styrelsens nye vicedirektør har en fortid i både Finansministeriet, Statsministeriet og Bruxelles, så han har et indgående kendskab til beslutningsgangene i såvel dansk som europæisk politik.

Det er en yderst erfaren embedsmand, der 1. marts sætter sig i direktørstolen for EU-området i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Den 41-årige Jacob Nielsen kommer fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet, hvor han siden 2012 har rådgivet skiftende ministre og har medvirket til at sikre en bedre drift af flere ministerområder.

Inden da var Jacob Nielsen konsulent i Statsministeriet med ansvar for blandt andet at rådgive den siddende statsminister i EU-spørgsmål om økonomi, ligesom han deltog i forhandlingerne om EU’s flerårige budget på Danmarks vegne. Før ansættelsen i Statsministeriet var Jacob Nielsen også forbi EU-hovedstaden Bruxelles, hvor han i en årrække nåede at arbejde på både den danske EU-repræsentation og i EU-Kommissionen.

Der er derfor ingen tvivl om, at Jacob Nielsen er yderst alsidig og kompetent i rollen som ny vicedirektør med ansvar for EU-området, forklarer Landbrugs- og Fiskeristyrelsens direktør, Jette Petersen.

»Med Jacob får vi en vicedirektør, som har stærk erfaring fra centraladministrationen og EU-systemet. Han har samtidig meget drevet af at skabe effektive løsninger inden for vores forvaltningsområde, og det er jeg sikker på, vil komme vores mange kunder inden for landbrugs- og fiskerierhvervene til gode, «siger Jette Petersen.

Fra gårdspladsen til de bonede gulve

Jacob Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2001, og har også en master i European Politics fra den anerkendte London School of Economics. Derudover har han taget et lederkursus ved Harvard University.

Privat er Jacob Nielsen gift og har to børn.

Stillingen som EU-direktør blev ledig, efter at vicedirektør Sarah Børner tidligere på året blev udnævnt til ny økonomi- og IT-direktør i styrelsen og i den forbindelse efterlod en ledig stilling.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen hed indtil 31. januar2017 NaturErhvervstyrelsen, men skifter 1. februar navn som led i et ønske om at skabe større klarhed om styrelsens kerneopgaver.