Formanden præciserer, »man udskammer et helt erhverv«

Formanden præciserer, »man udskammer et helt erhverv«

Med en veloplagt formand Svend-Erik Andersen, der under protestmødet i Aalborg og overfor ikke mindre end 450 utilfredse og frustrede fiskere, præciserede hvad regering og Folketing med beslutningen om kameraovervågning byder et helt erhverv. Et fiskerierhverv der hårdt pressede med faldende kvoter, Brexit og regler på regler, og nu med kameraovervågningen føler at bægret er flydt over.

Formand DFPO Svend-Erik Andersen

Direkte til Fiskeriministeren, lod fiskeriformanden for DFPO forstå, at han på fiskernes vegne gerne så, at ministeren ville tænke sig om en ekstra gang, før han begynder at eksperimentere med et helt erhverv. I en tid hvor udfordringerne vælter ned over fiskeriet.

»Kære minister, kig dig omkring. De ser måske lidt bryske ud, men de er nervøse og bekymrede. De kan ikke forstå, hvorfor vi i Danmarks skal udskammes. Nogle er kommet dertil, at de er klar til alt forlade erhvervet. Dette er dråben.«

Danmark er det eneste EU-land hvor man påtvinger fiskerne, at deres aktiviteter på havet og ombord på fartøjerne, bliver overvåget 24-7.

Svend-Erik Andersens bemærkninger til Fiskeriministeren, har FiskeriTidende.dk gengivet ordret herunder. Citat:

For det første er den danske enegang om kameraovervågning en ubehagelig mistænkeliggørelse af dansk fiskeri. Det hjælper kun til at skade dansk fiskeris ry og omdømme i EU yderligere, at man åbenbart finder det nødvendigt at haste kameraovervågning igennem, inden man overhovedet i EU er blevet enige om det hensigtsmæssige i kameraovervågning som del af fiskerikontrollen i EU.

For det andet så har vi siden ministerrådsmødet i december hørt mange søforklaringer for, hvorfor kameraovervågning er nødvendigt. Til det vil jeg blot sige: Kære Minister – hvis det her drejer sig om andet end at undgå lidt ballade på Christiansborg, så tag da en dialog med erhvervet om det konkrete problem, som man mener, skal løses. Man får ikke flere torsk ved kameraovervågning i Kattegat – man får færre fartøjer i fiskeriet, færre aktive havne og færre arbejdspladser.

For det tredje så vil jeg gerne opfordre ministeren til, at han lytter nøje til, hvad der bliver sagt på mødet i dag. Du er fiskerierhvervets minister og en af dine fornemmeste opgaver bør være at være i dialog med det erhverv, som du er ansvarlig for.

450 fiskere er mødt op til protestmøde i Aalborg

Skriv et svar