Fiskeriforeningsformand frygter lave tobis kvoter i 2016

Fiskeriforeningsformand frygter lave tobis kvoter i 2016

Flere industrifiskere giver udtryk for deres frygt for at tobis-kvoterne, som aftales endeligt i febraur 2016, bliver væsentligt reduceret. En bekymring som deles af formanden for Sydvestjysk Fiskeriforening, Jesper Juul Larsen.

Han siger til Dagbladet Ringkøbing – Skjern, at han vil vente med at løfte armene, indtil tobiskvoterne ligger fast for sæson 2016.

Livsvigtigt med en god tobis kvote

Tobis er den vigtigste indstrifisk overhovedet og selvom brislinge og sperlinge kvoterne allerede er fastlagt og ovenikøbet til den gode side, er der indikeringer og antydninger af, at tobis kvoterne vil ende på et langt lavere niveau end tidligere. Dette vil i »worst case« betyde tab af danske eksportkroner på opimod en hel milliard kroner og ca. 350 millioner for industrifiskerne langs vestkysten.

Så selvom konsumfiskeriet iøjeblikket kan se lidt lysere på fremtiden, med ca. en kvart milliard mere i »lønningsposen« ifølge NaturErhvervsstyrelsen, så kan dette hurtigt blive modsvaret at et dårligt kvotesat industrifiskeri.

DFPO reagerer på rygterne om en dårlig tobiskvote

Jesper Juul Larsen fortæller videre til Dagbladet Ringkøbing – skjern, at der arbejdes hårdt på at påvirke kvoternes størrelse og at man overfor både politikere og biologer prøver at finde en løsning på dette. For ender tobis kvoten på et rent nul, kan industrifiskerne, der for tiden fanger brislinge, indstille sig på at holde en ekstra lang sommerferie, helt indtil august måned, påpeger fiskeriformanden.