Færøske Vesturleiki og Brestir klar til fiskeri efter makrel.

Færøske Vesturleiki og Brestir klar til fiskeri efter makrel.

De to færøske trawlere, Vesturleiki og Beinir, er lige blevet ombygget til kombineret fabriks- og fryseskibe på beddingen i Klaksvig, Klaksvíkar sleipistøð.
De var på prøvesejlads i sidste uge, hvor både fabriks- og fryseudstyret blev testet, med et tilfredsstillende resultat.

Prøve- og testturen gik som forventet meget godt, og alt udstyr fungerede efter hensigten.

Ombygningen er foretaget af lokale underleverandører samlet i et konsortium under ledelse af Klaksvíkar sleipistøð. Foruden Klaksvíkar sleipistøð deltog Articon, El-service, Univice, Kølemadsen, Vágs Skipasmiðja og Sandblásing, i arbejdet.

Selvom skibene begge har gennemgået en større ombygning, så har fartøjerne også fået foretaget forskellige vedligeholdelsesarbejder og special opgaver, det hele udført af lokale firmaer i konsortiet. Vesturleiki havde ikke nogen nettromle inden ombygningen, så Klaksvíkar sleipistøð har fremstillet en helt ny til skibet.

Det er første gang man har samlet forskellige ekspertiser indenfor skibsbygning, i et og samme konsortium. Og med det tilfredsstillende resultat er konsortiet nu parate til fremover at påtage sig større opgaver af ligendende karakter.

Trawlerne sejlede allerede lørdag på fiskeri igen.

Kilde: Klaksvíkar sleipistøð.
FiskerForum.com