Færøerne: Sildefiskerne leverer til både industri og konsum
Havglans fra Norge har landet 900 tons sild til Havsbrun i fuglefjord.

Færøerne: Sildefiskerne leverer til både industri og konsum

De mange landinger af sild, fra de større pelagiske både omkring Færøerne, holder gang i hjulene i både Fuglefjord og Kollefjord samt Tvøroyri.

Den 62 meter lange Norske H-5-ØN Havglans havde i sidste uge en fangst på 900 tons sild, som de landede som industrifisk til Havsbrún i Fuglefjord. Sild de havde fisket i norsk farvand, med et resultat som både besætning og skipper var tilfredse med. Trawleren Høgaberg landede lige knapt så mange sild, 680 tons sild til Havsbrún i Fuglefjord, som de havde fisket ud for Færøerne. Ombord var man også godt tilfredse med resultatet og de er igen taget på fiskeri efter sild rundt Færøerne. Den færøske frysetrawler Christian í Grótinum landede 700 tons sildefilet til Bergfrost i Fuglefjord, som de ligeledes havde fisket ud for Færøerne. Også her ombord var man tilfredse med fiskeriet, som igen er sat til fiskeri af sild rundt Færøerne. Hoyvík landede 1000 tons sild til Pelagos, som de også havde fisket ud for Færøerne. Fiskeriet har været yderst tilfredsstillende og de er igen taget tilbage til sildefiskeriet rundt Færøerne. Fagraberg landede et par hundrede tons mere, 1200 tons sild til Pelagos, som de også havde fisket ud for Færøerne. Også her var med yderst tilfredse med fangsten og de er da også straks taget tilbage til fiskeriet efter sild rundt Færøerne.

Varðin Pelagic på Tvøroyri havde også modtaget flere store landinger af sild
Den færøske trawler Tummas T landede hele 1150 tons sild til Varðin Pelagic på Tvøroyri, efter et godt fiskeri ud for Færøerne. Trawleren Finnur Fríði landede en last på 1500 tons sild, som de også havde fisket ud for Færøerne til Varðin Pelagic og Gitte Henning 1 landede 1650 tons sild til Varðin Pelagic som de også havde fisket ud for Færøerne. De har også haft et godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de igen tilbage til fiskeriet efter sild ud for Færøerne.

Sild til Faroe Pelagic i Kollefjord
Trawleren Borgarin landede 1100 tons sild til Faroe Pelagic i Kollefjord, som de også havde fisket ud for Færøerne. Norðingur landede 1000 tons sild ,som de havde fisket ud for Færøerne. Også her var besætning og skipper godt tilfredse med resultatet og de er da også igen taget tilbage til fiskeriet efter sild rundt Færøerne.