Færøerne: Makrelen står pænt ud for Færøerne
trawleren Tummas T, der landede 500 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne

Færøerne: Makrelen står pænt ud for Færøerne

Mens der denne sommer og for første gang i mange år, har været småt med makrel ud for Østgrønland og i farvandende omkring Island. Er mængden af makrel i Norskehavet til gengæld steget markant. Det er et ingenmandsland uden for norsk, færøsk og islandsk zone.

Flere færøske pelagiske både landede deres fangster til Varðin Pelagic i Tvøroyri, heriblandt trawleren Tummas T, der landede 500 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne og ligeledes trawleren Jupiter, der landede 700 tons makrel, som de havde fisket nord for Færøerne. Gitte Henning 1 landede sin første last under færøsk flag. De landede 900 tons makrel, som de havde fisket nord for Færøerne og Finnur Fríði landede ugens største last på 1.150 tons makrel, som de også havde fisket ud for Færøerne. Alle fartøjer havde et tilfredsstillende fiskeri og alle var efter losningen taget tilbage til fiskeriet efter makrel.

Trawleren Fagraberg landede 1.200 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord, som de har fisket nord for Færøerne. De har også haft et godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel.