28 årige litauer får ansvaret for EU’s miljø og Fiskeri
Den baltiske kommissær Virginijus Sinkevicius er økonomi uddannet og har en ministerpost med i bagagen fra Litauen.

28 årige litauer får ansvaret for EU’s miljø og Fiskeri

Den nye Europa-Kommission, på 27 medlemmer for de næste fem år, blev tirsdag præsenteret af EU kommisionsformanden Ursula von der Leyen.

De 26 EU-kommissærer, der nu er indstillet til de forskellige hverv i kommissionen, med kommissionsformanden Ursula von der Leyen i spidsen, skal nu først godkendes i EU-Parlamentet.

Et parlament der de kommende uger får mulighed for at vurderer og udspørger samtlige kandidater der er indstillet, om deres kommende ansvarsområder. Først når de er kommet gennem dette nåleøje og indstillingen er godkendt, kan kommisærerne begynde arbejdet.

Den nye Kommission skal efter planen overtage kontorerne i den firefløjede Berlaymont-bygning for enden af Rue de la Loi i Bruxelles fredag den 1. november.

Ny EU-kommissær for Miljø og Hav (herunder fiskeri)
Den kommende fiskerikommissær bliver den kun 28-årige litauer Virginijus Sinkevicius, som også samtidig er kommissionens yngste medlem. Han overtager kommissionsposten efter Karmenu Vella fra Malta og får nu ansvaret for Miljøet og havene i EU. Specielt havene, som i den seneste kommissionsperiode har haft et stort fokus, hvor man udover overfiskeri især gerne vil plastikforureningen i havene til livs.

Den baltiske kommissær er økonomi uddannet og har en ministerpost med i bagagen fra Litauen.