Fem fiske-selskaber er blandt de 33 største virksomheder i Nordjylland
Måske overraskende for nogen, så figurerer der fem fiske-selskaber på listen over de mest værdifulde virksomheder i det nordjyske.

Fem fiske-selskaber er blandt de 33 største virksomheder i Nordjylland

Det er Nordjyske der har listet de selskaber på over en mia. kroner. En opgørelse der er baseret på offentligt tilgængelige regnskabsoplysninger.

Måske overraskende for nogen, så figurerer der fem fiske-selskaber på listen over de mest værdifulde virksomheder i det nordjyske og måske knapt så overraskende, så toppes Nordjyske’s liste af én af landets største banker, Spar Nord Bank, der også har den største registreret værdi på 15,1 mia. kroner.

Tallene er fundet ved at tage alle regnskabstal fra selskaber med hjemsted i Region Nordjylland, der i det seneste årsregnskab havde en bogført egenkapital på mindst 150 mio. kr., og som har været aktive i mindst 3 regnskabsår op til 2018. Tallene er hentet via NN Erhverv. Undersøgelsen viste også at virksomheder med Fiskeri og fiskeprodukter præger listen, med en forholdsvis stor andel. Dog finder man ingen blandt de ti første på listen, men de følger kort efter med følgende:

  • Polar Seafood Denmark AS (1,6 mia.) der ligger i Aalborg Kommune. En produktionsvirksomhed der har flere ejere. Herunder Polar Seafood Greenland AS der ejes af Jens Kristian Friis-Salling og Anders Jonas Brøns og PSD Holding Aps der ejes af Constance Invest Aps (Louise Schouv Petersen og Bent Norman Petersen) og Grimnir Invest Aps (Helge Nielsen)
  • Royal Greenland Seafood AS (1,6 mia.) der ligger i Aalborg kommune. En produktionsvirksomhed der ejes af Royal Greenland AS. (Grønlands Selvstyre)
  • Astrid Fiskeri AS (1,3 mia.) der ligger i Frederikshavns Kommune. Et fiskeriselskab ejet af Astrid Fiske AB
  • GTM Holding Aps (1,2 mia.) der ligger i Hjørring kommune og ejes af Gullak Arngrimsson Madsen.
  • Henning Kjeldsen Holding Aps (1,2 mia.) der ligger i Frederikshavns Kommune og ejes af Henning Kjeldsen

Hvis man kigger på den erhvervsmæssige fordeling og medtager man de virksomheder der er orienteret mod det blå erhverv, så indtager disse »Blå Virksomheder« en væsentlig del af det Nordjyske erhvervsliv.