Færøerne: Der er gang i det pelagiske fiskeri rundt Færøerne

Færøerne: Der er gang i det pelagiske fiskeri rundt Færøerne

Her op mod Jul og Nytår, har det færøske fiskeri travlt med pæne og gode landinger af både sild, makrel og blåhvilling til landets fiskefabrikker.

Ved Faroe Pelagic i Kollefjord, landede Norðingur i sidste uge en fangst på 500 tons sild, som de havde fisket ud for Færøerne. Både skipper og besætning var tilfredse med resultatet og de valgte at tage en ekstra tur her inden jul, inden de lægger til i Havnen i Klaksvík. Den store trawler Borgarin landede også til Faroe Pelagic i Kollefjord, næsten en fangst på samme størrelse men sild i stedet, på knapt 450 tons, som de har fisket ud for Færøerne. Her har man også valgt endnu en tur inden julefreden sænker sig.

Trawleren Jupiter landede en fangst på 460 tons blåhvilling til Varðin Pelagis i Tvøroyri, som de haft et udemærket og fint fisket af øst ude for Færøerne. Kurs og fart er igen sat til blåhvilling-fiskeriet omkring Færøerne. Den tidligere danske trawler og nuværende Gitte Henning 1 landede 400 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. Her melder skipper og besætning også om et fint fiskeri og efter losningen ved Varðin Pelagic i Tvøroyri, tog de tilbage til fiskeriet. Trawleren Tummas T havde 350 tons makrel med ind til Varðin Pelagic. Makrel som de også havde fisket i EU Farvand. Efter losningen tog de også ud efter flere makrel. Det islandske fartøj Huginn landede en fangst på over 1000 ton blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord, som de havde fisket øst for Færøerne. Efter losningen er de nu taget tilbage til Havnen Herjólfur på Vestmannasyjar Island.