Færøerne: De pelagiske både lander sild i store mængder
Den færøske trawler **Finnur Fríði** landede 1.600 tons sild til Tvøroyri, som de har fisket ud for Island. Foto: Skipsteknisk

Færøerne: De pelagiske både lander sild i store mængder

Der er gang i sildefiskeriet på Færøerne, hvor sildene både hentes lokalt omkring Færøerne og ud for Island. Enkelte steder har der allerede været ventetid for at komme af med fangsterne.

sild

Den færøske trawler Finnur Fríði landede 1.600 tons sild til Tvøroyri, som de har fisket ud for Island. De har haft et fint fiskeri på turen og kurs og fart er atter sat til fiskeriet efter sild ud for Island. Trawleren Tummas T landede 1.100 tons sild til Tvøroyri, som de også har fisket ud for Island. De har haft et fint fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter sild.

Trawleren Borgarin landede i ugen en last på 1600 tons sild til Faroe Pelagic i Kollefjord, som de har fisket ud for Island.
Også her har man haft et fornemt fiskeri og de er igen at finde på feltet. Trawleren Norðingur landede i sidste uge en last på 1.350 tons sild, som de har fisket ud for Island. Også her har man haft et fint fiskeri og så snart de havde landet til Faroe Pelagic i Kollefjord tog de tilbage til fiskeriet efter sild ud for Island. Trawleren Næraberg kom i ugens løb ind med 3.000 tons sild, som de havde fisket ud for Færøerne. Da de kom ind til land, fik de at vide at fryselageret i Kollefjord var fyldt, og de måtte derfor vente lidt med at lande.

Trawleren Arctic Voyager landede 1.000 sild i Fuglefjord. De landede først en del af lasten til Vestmanna Seafood, og senere tog de videre til Fuglefjord, hvor de landede resten af lasten. Trawleren Hoyvík landede en last på 800 tons sild, som de havde fisket ud for Island. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet til Pelagos i Fuglefjord tog de tilbage til fiskeriet ud for Island. Det islandske fartøj Huginn landede 900 tons sild i Fuglefjord, som de havde fisket ud for Island. De har haft et rigtig fint fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet, denne gang ud for Færøerne. Trawleren Fagraberg landede i ugens løb af en last på 1.500 tons sild, som de havde fisket ud for Island. De har haft et rigtig godt og fornuftigt fiskeri, og så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet efter sild.