Færøerne: De færøske industritrawlere holder jule-ferie

Færøerne: De færøske industritrawlere holder jule-ferie

Der er fisket pænt af blåhvilling op til jul og de fleste industritrawlere har da også ligget ved kaj julen over, efter en pæn afslutning på fiskeriet i 2019.

»Jupiter« landede i sidste uge en last på 600 tons blåhvilling, som blev landet lige før jul. Dette var skibets sidste fangst i 2019, og derefter sejlede de til kajen i Runavík, hvor de skal være julen over, til de igen stævner ud i starten af januar 2020. En anden stor industritrawler »Finnur Fríði« landede 700 tons blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri, som samtidig også var årets sidste til Varðin Pelagic. De har også haft et godt fiskeri, og de sejlede efterfølgende til Skála, hvor de skal ligge julen over, til de begynder fiskeri igen i 2020.

»Fagraberg« landede inden jul en fangst på 2.900 tons blåhvilling i Fuglefjord, som de havde fisket ud for Færøerne. Fiskeriet har været rigtig godt og efter landingen var der også her dømt juleferie, indtil de atter stævner ud i starten af det nye år. »Høgaberg« landede 1.000 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Havsbrún i Fuglefjord, og har nu fisket kvoterne op for 2019. Også her tog man på juleferie og starter først op igen i det nye år.