Nye »Gitte Henning« har valgt norsk Winches-løsning
Norske Evotec A/S, der blandt andet leverer nogle af fiskeriets mest kompakte vinch-løsninger, er valgt som leverandør til nybygningen »Gitte Henning«. Foto: Salt Ship Design

Nye »Gitte Henning« har valgt norsk Winches-løsning

Norske Evotec A/S, der blandt andet leverer nogle af fiskeriets mest kompakte vinch-løsninger, er valgt som leverandør til nybygningen »Gitte Henning«.

Evotec A/S

Winch-løsningerne er udviklet gennem en tæt dialog mellem det norske Ship Design Salt og skibsreder Henning Kjeldsen samt Evotec A/S, og er designet til brug for både pelagisk trawl og not. »Gitte Henning« skal bygges på det Spanske værft Zamakona Yard Bilbao, hvor værftsledelsen bekræfter, at man netop har indgået kontrakt med Evotec A/S om dette projekt på værftet.

Evotec A/S skal leverer samtlige vinches for både pelagisk trawl og not samt fortøjring ombord på »Gitte Henning«. Udstyret er 100 procent elektriske og topmoderne, som sikrer et miljøvenligt fiskeri gennem et reduceret energiforbrug med regenerering.

Gitte Henning vil desuden få en ny og moderne motor-teknologi med motorer baseret på SRPM-teknologien. De er væskeafkølet og designet til at fungere under strenge og ekstreme forhold. De elektriske SRPM-motorene har en mindre dimension, en lavere vægt samt en højere effektivitet end andre magnet-motorer (PM).

Fra venstre; Kurt Erik Nesje og Håkon Woldsund (begge Evotec), Henning Kjeldsen(reder)

Håkon Woldsund, der er salgschef for Fiskeriafdelingen i Evotec A/S, er både stolt og glad for at blive valgt som leverandør, og han ser frem til det videre samarbejde med reder Henning Kjeldsen og designerfirmaet Salt Ship Design samt Zamakona Yard. »Vi er både stolte og glade for at blive valgt af Henning Kjeldsen, som er en kunde vi ser frem til at samarbejde med. Fiskeriet er et top-prioriteret indsatsområde for Evotec og kontrakten bekræfter, at vi har dét der skal til for at lykkedes. Vi leverer i forvejen verdens mest kompakte vinches-løsninger, hvortil skal lægges at løsningerne også har store og ikke ubetydelige vægtfordele, der gør at man kan tage større mængder fisk ombord, hvilket kunderne efterfølgende kan aflæse direkte på bundlinjen.«

Skibsreder Henning Kjeldsen fortæller, at han også ser frem til samarbejdet med Evotec omkring Winch-prjektet, og forklarer at valget faldt på Evotec udfra deres kompakte og fuld-elektriske løsninger samt Evotec’s evne til at finde gode og fornuftige løsninger i samarbejde med rederiet og designer-firmaet i den endelige udforming af fartøjet.

Evotec A/S skal levere alt udstyret til Zamakona Yard Bilbao i Spanien i løbet af første halvår 2021.

Evotec A/S leverer også håndteringsløsninger indenfor markedssegmenterne; seismik, fiskeri, forskning og opdræt.