Europæiske kokke kræver bæredygtigt fiskeri af deres leverandøre.

Europæiske kokke kræver bæredygtigt fiskeri af deres leverandøre.

Europæiske kokke kræver øjeblikkelig reform af den fælles EU fiskeripolitik og igennem Fish2Fork projektet, som samler alle kokke og restauranter i Europa, der ønsker og stræber efter at levere bæredygtige fisk og skaldyr til deres kunder, lægger de nu pres på for en gennemførelse.
EU`s fiskerikommissær Maria Damanaki glæder sig over initiativet og siger, ”Vi som de politiske beslutningstagere, skal tage imod denne opfordring. Vi er nødt til at reformere EU`s Fiskeripolitik, hvis ikke vi skal risikere at forbrugerne og detailhandlende samt kokke og restauranter, vender sig bort fra fisk . Blot fordi vi ikke sikre at det de finder på markedet er fisket bæredygtigt.”

”vi må ikke miste forbrugernes tillid ved at forhale ændringerne i vores fælles EU Fiskeripolitik”, fortsætter Maria Damanaki. ”Derfor håber jeg meget på at bæredygtighed vil blive det vigtigste mål med reformen i de afsluttende forhandlinger mellem EU-ministrene og Europa Parlamentet.” slutter Fiskerikommissæren.

Fish2Fork er verdens første web site der samler professionelle brugere som kokke og restauranter, i bestræbelserne på at videreformidle budskabet om bæredygtighed. Foreningen er sat i søen af folkene bagved filmen ”The End og the Line.”

Kilde: EU Kommissionen
FiskerForum.com