Et Socialdemokratisk »løftebrud«

Et Socialdemokratisk »løftebrud«

Mismod og modløshed er fremherskende blandt Østersøfiskerne efter resultatet af fiskeriforhandlingerne i Bruxelles blev kendt. Her havde man ellers fået det forudgående indtryk, at Fiskeriminister Mogens Jensen ville stå last og brast med fiskeriet. Et håb der så eftertrykkeligt blev slukket efter offentliggørelsen af resultaterne blev kendt. Et resultat der endte ud i ingenting og tom snak.

Nu peger et nordjysk regionsrådsmedlem fra Dansk Folkeparti , på endnu et »løftebrud«. Nemlig eftergivenhed i spørgsmålet om de hollandske bomtrawleres destruktive adfærd, og vold på havmiljøet og mod fiskeriet i skagerrak, på bekostning af danske fiskere.

Den socialdemokratiske Fiskeriminister Mogens Jensen (S) gør således ikke, hvad fiskeriordfører Simon Kollerup (S) lagde op til før valget.

Han sagde blandt andet til TV2 Nord »Løsningen er let, vi skal simpelthen forbyde bomtrawleri i Skagerak,« understregede Kollerup i TV2 Nord den 28. november 2018.

Heller ikke for Folketingets Socialdemokratiske formand er problemet fremmed
Det var Henrik Dam Kristensen (S), der som fiskeriminister i 1997 tillod EU’s bomtrawlere at udvide fangstområdet og dermed begynde ødelæggelsen af havbunden nord for Hvide Sande, forklarer Erik Høgh Sørensen fra Dansk Folkeparti videre. Henrik Dam Kristensen har dog siden påpeget, at Bomtrawl er en uacceptabel måde at fiske på. Det er ifølge den tidligere fiskeriminister en katastrofe.

Hvorfor gør folketingsformanden og fiskeriministeren så ikke noget ved sagen, nu da Socialdemokratiet har magten og tilmed kan regne med støtte fra DF i den konkrete sag?

Svaret er nok, efter Erik Høgh-Sørensen’s mening, at Socialdemokratiet hellere vil bryde løfter og tillade miljøødelæggelser og acceptere hollændernes slukkede AIS’er frem for at gå op imod EU og Holland.

Politikernes eneste undskyldning er, siger den nordjyske regionsmedlem, at heller ikke ledelsen i Danmarks Fiskeriforening har været afklaret nok til at kræve hollænderne smidt ud af Skagerrak. men måske er det ved at ændre sig nu, skriver Erik Høgh-Sørensen (DF) til slut i sit partsindlæg.