Dansk tungefangst går til Hollandsk Auktion

Dansk tungefangst går til Hollandsk Auktion

Torsdag i sidste uge gled garnbåden RI 158 »Lyngvig« ud fra Hvide Sande Havn med kursen sat til tungefiskeri 40 mil sydvesten for Hvide Sande Havn.

Skipper Niels Martin Sørensen har sammen med to kollegaer, fisket omkring positionen i Nordsøen, og hentet en god fangst af pæne tunger på 4.200 kg ialt.

Fiskeriet har taget knapt fire et halv døgn og skipper siger ovenpå det gode fiskeri til FiskerForum, »vi vender lige derhjemme med nogle dage fri og så tager vi sikkert afsted igen torsdag eller fredag, afhængigt af vejr og vind«.

Fangsten bliver ikke landet på auktionen, men læsses direkte på en hollandsk sættevogn fra Kooten Duyn BV, der kører direkte til den hollandske havneby IJmuiden, hvor de kommer på auktion. Den danske skipper har valgt denne løsning, da auktionsprisen på især store tunger, ligger omkring 15,-/kg højere end den samme tunge kan opnå på en dansk auktion. Hvilket i følge den vestjyske skipper hurtigt kan betyde mindst 50.000 kr mere for en fangstrejse.

Længere omme ad kajen ligger der denne tirsdag middag endnu en dansk garnbåd der lander sine rødspætter til auktionen, mens en anden mindre kutter sælger sine fiske fisk direkte til turisterne på kajen. Mens fisken handles, losses og læsses på Hvide Sande Havn ved auktionshallen, ligger en spættet sæl og følger det hele meget opmærksomt fra vandet. Den venter kun på en fisk under losningen smutter i vandet, så den evige sult kan stilles.

FiskerForum.dk