Bliv din egen producent af skaldyr og tang

Bliv din egen producent af skaldyr og tang

Biolog Carsten Fomsgaard Nielsen fra Dansk Skaldyrcenter under DTU på Mors er medstifter af et nyt tilbud til folk omkring Limfjorden; Få dig en kolonihave i fjorden og dyrk selv dine skaldyr og tang.

Limfjorden er i forvejen verdenskendt for sine kødfyldte og velsmagende muslingerer og helt fantastiske østers, der har beriget mange med velsmag og sanseoplevelser udover det sædvanlige. Helt igennem en kulinarisk nydelse, som nu kan blive allemands eje omkring Limfjorden, når der de kommende år åbnes mulighed for at etablere sin egen helt lille kolonihave ude midt i vandet.

Projektet »Fjordhaver i Limfjorden«

Udsigten til at blive sin egen »Limfjordsgartner« har allerede fået mellem 50 og 100 medlemmer i hver af de fire foreninger, der er etableret i forbindelse med projektet. Forventningen om allerede indenfor et år, at kunne høste muslinger og tang er således inden projektet rigtigt er kommet igang, blevet en stor succes.

Nordea-fonden har bevilget pengene til projektet og Dansk Skaldyrscener står for selve etableringen og afholdelse af kurser for skaldyrsfarmerne, så folk kan blive ordentligt klædt på til opgaven og eventuelle problemer kan fanges i opstarten.

Om Dansk Skaldyrcenter
Dansk Skaldyrcenter er et forsknings-, formidlings- og oplevelsescenter, som har til opgave at sætte fokus på bæredygtig udnyttelse af kystzonens ressourcer med særlig fokus på skaldyr i dansk og international sammenhæng.

Forskningsmæssigt arbejder Dansk Skaldyrcenter med biologi, produktion og forvaltning af skaldyr og nye marine ressourcer som tang og søstjerner. Centeret har moderne og veludstyrede forsøgsfaciliteter til opdræt af skaldyr og tang.

Som formidlings- og oplevelsescenter inviterer Dansk Skaldyrcenter publikum indenfor, og centeret har også et stort undervisningsmateriale for folkeskoler og gymnasier om fjordens og skaldyrenes biologi.

Læs mere om projektet her