BioMar holder linjen for tredjekvartal 2013

BioMar holder linjen for tredjekvartal 2013

Trods et lille fald i salget af fiskefoder i både Chile og det centrale Europa, opvejes dette af en mængdemissig fremgang i Nordsø regionen og en stabilisering af markedsandelen i Norge.

Den dansk ejet fiskefoder producent fra Brande, realiserede en rekord stor omsætning i 2012 på 8,2 mia. kroner og et driftsoverskud på hele 438 mio. kroner, svarende til 57% af koncernens samlede EBIT.

Sidste år producerede BioMar ca. 1 million tons fiskefoder på fabrikkens ti produktionsanlæg, der er fordelt på i alt 7 lande og som beskæftiger ca. 1000 medarbejdere.

Det børsnoterede selskab Schouw & Co. der ejer BioMar, har da også forventninger om et 2013, hvor omsætningen vil ramme ca. 9 mia. kroner og et driftsoverskuddet der forventeligt vil ligge imellem 380 – 420 mio. kroner.

På verdensplan leverer BioMar koncernen fiskefoder til ca. 60 lande, og til mere end 30 forskellige fiskearter. Udover de ovenfor nævnte omfatter det arter som torsk, ål, pighvar, helleflynder, ørnefisk og stør. BioMar producerer også foder, som er certificeret til økologisk opdræt, samt en række af specielle fiskefoderprodukter der skaber en ekstra værdi for opdrættere og forbrugere gennem fokus på f.eks. fiskehelse eller fiskens kødkvalitet.