Høje certificeringsomkostninger opvejer fordelen ved MSC ordningen

Høje certificeringsomkostninger opvejer fordelen ved MSC ordningen

Det har Hollandske garnfiskere, under Cooperative Fisheries Organization (CVO), nu taget konsekvensen af og den 24. november i år, landes den sidste MSC fanget søtunge og rødspætte fra deres fartøjer.

Organisationen dropper MSC programmet, da de forventede fordele ved at være tilsluttet Marine Stewardship Council (MSC), ikke i tilstrækkelig grad har stået mål med omkostningerne, fortæller CVO til netavisen Seafoodsource.com.

Efter fire år under MSC ordningen, trækker CVO sig derfor, trods en god og målrettet markedsføring af det bæredygtige garnfiskeri og trods en stor mediebevågenhed samt mange anerkendende ord fra politisk side, så har ordningen ikke givet den fornødne indtjening. Forventningen om nye markeder for MSC fisken, er heller ikke blevet indfriet i tilstrækkelig grad.

Væsentligste årsag er den økonomiske byrde ved vedligeholdelsen af certificeringen, der helt urealistisk tynger regnskabet og derved opvejer fordelen, ved et fiskeri af denne størrelse, fortæller CVO videre.

Organisationen har ved flere møder med MSC, fremsat ønske om at få reduceret omkostningerne for certificeringen, men uden dette er imødekommet.

CVO slutter dog med at udtale, når MSC som ventet, kommer med en ny MSC Fiskeri standard, som direktøren Rupert Howes fra MSC, har løftet sløret for vil komme til efteråret 2014, vil CVO atter overveje at tiltræde ordningen.