Vendelbo´s Kirstine er kommet godt fra start med brislinge-sæsonen

Vendelbo´s Kirstine er kommet godt fra start med brislinge-sæsonen

Industrifisket var ellers inde i en deprimerende karrusel derout, efter en totalt fejlslagen tobis-rådgivning. Specielt efter ihærdige bestræbelser, omkring tobis sæsonen 2016, var slået fejl, og trods et lovende realtidsmoniterigsfiskeri med et efterfølgende og vedvarende samt passende pres overfor EU Kommissionen, om større fleksibilitet og kvoter på tobisen, ligeledes var kørt helt af sporet.

Mange protester ovenpå en kuldsejlet tobissæson

Flere industrifiskere var da også ude dybt frustrerede og vrede over situationen og fortælle, at denne situation desværre ikke var første gang fiskeriet var havnet i, hvor »skrivebordsmodellerne« overhovedet ikke stemte overens med virkeligheden i tobisfiskeriet.

Optimismen er dog ikke sådan at kue i industrifiskeriet, for som Skipper Kent Munk fra HM 292 Kirstine Vendelbo fortæller til FiskerForum, blev der efter lukningen for tobisen, rigget om til konsumfiskeri. En beslutning som Hanstholm fiskeren absolut ikke har fortrudt. I løbet af få måneder fangede man 219 tons fisk, ligeligt fordelt med en fjerdedel kuller, rødspætter og havkat samt blandet fisk. Især Havkatten, der hører under ukvoterede arter, gav overraskende godt, med 48 tons.

God start på Brislingesæsonen

Det var også en tilfreds Kent Munk, FiskerForum fangede på en mobiltelefon, hvor fiskeskipperen efter seks »vagter« i streg, var på vej hjem i bil, til nogle velfortjente ugers hvil, ovenpå et intensivt fiskeri efter brisling.

Alene den sidste uges tid, har HM 292 Kirstine Vendelbo været inde og lande brisling i Hvide Sande flere gange. Sidst med 200 tons, som var resultatet af kun et døgns fiskeri, fanget kun ca. 60 – 70 sømil sydvest for Hvide Sande. Et yderst tilfredsstillende resultat, som sammenlagt med de øvrige landinger, har givet brislinge-sæsonen en rigtig god start for Vendelboskibet.

Skipper Hans Jørgen, der mønstrede ind med en besætning på 5 mand, efter Kent Munk og mandskab, glæder sig også til at komme igang med fiskeriet, efter en kort ferie for hans vedkommende. Efter at have landet de 200 tons brisling på kun fire timer, ligger »Kirstine Vendelbo« nu ved vodbinderkajen og løber trawlet igennem, inden Hanstholm trawleren atter stikker kursen ud efter brisling i Nordsøen.

Hanstholm trawleren har i de sidste tre dage haft journalister og fotografer ombord på »Kirstine Vendelbo«, fra Weekendavisen, for at give den mindre trawler mulighed for at kommentere på Briternes »Brexit« og hvilken betydning samt indflydelse det eventuelt vil få på dansk fiskeri og specielt industrifiskeriet. Denne artikel, som ifølge skipper Kent Munk, er understøttet af mange gode billeder samt dybdegående kommentarere, kan læses på fredag i weekend-avisen. Weekend-avisen udgives af Berlingske Media.