Stor Havneudvidelse i Fraserburgh afsluttet med plads til større fartøjer

Stor Havneudvidelse i Fraserburgh afsluttet med plads til større fartøjer

Således er den første nye super trawler, som bliver hjemmehørende i Fraserburgh, netop blevet bestilt af rederiet Mewstead LLP, der ejes af George og Michael Tait samt Alex og Zander Vest.

Den nye trawler »Ocean Star« er designet og tegnet af Wärtsilä, bliver på knapt 90 meter og vil blive bygget på det polske skibsværft Nauta Shipyard. Skibet får plads til 16 besætningsmedlemmer og forventes afleveret allerede i 2017.

Skipper og reder Michael Tait udtaler, »dette fartøj vil være topmoderne og vil blive udstyret med det sidste nye indenfor elektronisk udstyr og de aller bedste teknologier, der sammen med det flotte design, giver os denne højtavancerede »fiskemaskine«, der ligeledes har sikret besætningen den mest optimale komfort og sikkerhed ombord.

Udbygningen af havnen i Fraserburgh

Den Nordøstlige Havn er netop blevet udbygget og afsluttet, og markere således begyndelsen til et helt nyt kapitel i Fraserburghs historie. En udbygning der tillader større skibe til at lægge til og lande deres fangster samt give følgeindustrien udvidelsesmuligheder Onshore.

Projektet, der havde sin start for mere end tre år siden, koste dengang omkring 12 millioner pund (svarende til ca. 106 millioner Danske kroner), hvilket er den største omlægning af havnen i mere end et halvt århundrede.