Tunger fra Nordsøen – nu med MSC

Tunger fra Nordsøen – nu med MSC

Efter mere end et års intens arbejde, fik de dansk fangede Nordsø tunger den eftertragtede certificering.
95 procent af den danske Nordsøtunge flåde blev fredag certificeret efter Marine Stewardship Councils (MSC) miljøstandard for bæredygtige og velforvaltede fiskerier.

Tilbage i 2008 satte de danske fiskere sig det mål, at inden udgangen af 2012 skulle alle danske fiskerier være MSC-certificeret. Marine Stewardship Councils skriver på deres egen hjemmeside, at Danske Fiskeres PO i øjeblikket har 72 procent af deres fiskerier MSC-certificeret.

I en kommentar til den seneste certificering, siger Kurt S. Madsen, der er formand for Danske Fiskeres Producent Organisation” Vi får støt og roligt flere og flere fiskerier certificeret, og dermed kommer vi tættere på at få et fuldt MSC-certificeret konsumfiskeri i Danmark. Det er godt for alle parter – det viser, vi har gode og sunde bestande, og fiskerne kan få en bedre pris og øgede muligheder for afsætning, mens forbrugerne har sikkerhed for, at fisken fiskes forsvarligt”.

Fiskerne er også langt fremme i arbejdet med at få certificeret kuller fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak, ligesom der arbejdes for at få certificeret kulmulefiskeriet i samme område.

FiskerForum.com