Nordsøen gøres til kampzone for EU´s reformpakke omkring den fælles fiskeripolitik

Nordsøen gøres til kampzone for EU´s reformpakke omkring den fælles fiskeripolitik

I en sjældent set enighed har fiskeindustrien, forskere, NGO’er og politiske beslutningstagere enstemmigt vedtaget, at bruge Nordsøen som testområde.
Et testområde, for at udforske og udfordre EU på deres reformpolitik omkring fiskeriet og derigennem genvinde mere kontrol fra Bruxelles over de omkringliggende landes fiskeri.R32;R32;

Mødet var arrangeret af GAP2 og der deltog grupper fra Belgien, England, Holland og Danmark med både forskellige og ofte med modstridende interesser i Nordsø fiskeriet. Formålet var at få ryddet ud i de praktiske aspekter af en af de mest kontroversielle forslag fra EU ‘s fælles fiskeripolitiks reform pakke – “regionalisering”.

R32;R32;Som Steve Mackinson, fiskeri videnskabsmand og GAP2 koordinator uddyber; “Hvis vi ønsker et bæredygtigt fiskeri, er vi nødt til at inddrage hele spektret af fiskere, forskere og politiske beslutningstagere til at beslutte, hvordan og hvad vi vil fiske. Sørge for at centrale fiskerirelaterede spørgsmål og ledelsesmæssige beslutninger, flyttes fra Bruxelles og ud lokalt. En enighed omkring dette er vitalt for at vi ikke igen skal ende med et status qou.”

R32;Steve Mackinson fortsætter, “vi har brug for mennesker, der bor, arbejder og ånder for fiskeriet til at arbejde sammen, og finde svar som stadig giver mening, når fiskerne tager dem med til søs”.

R32;R32;Barrie Deas, administrerende direktør for National Federation of Fishermen ‘s Organisations sagde:R32;R32;Europas fiskeri har brug for en effektiv, fleksibel regional forvaltning, der involverer ledere, interessenter og forskere – som vil bruge Nordsøen som et pilotprojekt for regionalisering, således vil vi give en række praktiske anbefalinger, som giver mening i reformen af den fælles fiskeripolitik”.R32;R32;

Fiskeindustrien, politiske beslutningstagere og videnskabsmand blev også enige om en række andre spørgsmål. Lige fra behovet om en større politisk vilje bag regionalisering, til behovet for en bedre forståelse af, hvorledes disse ændringer bliver finansieret af Den Europæiske Maritime & Fiskerifond.

Kilde: CAP2
FiskerForum.com R32;