Trods stille dage på Søby Værft, lysner det med nye ordre i bogen

Trods stille dage på Søby Værft, lysner det med nye ordre i bogen

Så det er en fortrøstningsfuld direktør, Roar Falkenberg på Søby Værft, der trods hjemsendelse af sine ansatte, ikke har fyret nogen, men istedet valgt at se positivt ind i fremtiden. For her ligger der allerede ordre og venter på at blive effektueret.

Så ingen er blevet opsagt på værftet, og det bliver der heller ikke tale om, forsikre værftsdirektøren overfor Fyens.dk

Værftet har sikret sine medarbejdere
Som så mange andre virksomheder i Danmark, har Søby værft også set sig nødsaget til at hjemsende medarbejderne pga. coronavirus og manglende omsætning. Til gengæld lover direktøren, at ingen behøver at frygte for deres stilling. Hjemsendelsen er sket i overenstemmelse med overenskomsten mellem Dansk Industri og Co-industri, der under en force majeure-situation som denne, kan hjemsende medarbejdere uden varsel. De ansatte vil så være dagpengeberettiget, men de er ikke opsagte, og når så dagligdagen engang bliver genoptaget, vil medarbejderne indgå i deres normale arbejde igen.

Falkenberg erkender den ualmindelige situation, med manglende ordre og corona-krisen, ikke mindst fordi den manglende indtjening og omsætning er tabt, den kommer ikke tilbage selv når hverdagen igen bliver normaliseret.

»Det man altid er bange for i sådan en situation er, hvor længe kommer det her til at vare? Det ved vi af gode grunde ikke, men dét der er vigtigt, når vi kommer i gang igen er, at vi tager de forholdsregler der skal til. Vi forventer, at der kommer et vist pres fra start, når der åbnes op, men det er vi også klar til,« understreger Roar Falkenberg.

Selvom det i skrivende stund ikke er til at spå om, hvornår der igen åbnes op, herunder Søby Værft og skibssynet, mener værftsdirektøren alligevel, at der er grund til en forsigtig optimisme.