Thorup fisker vælger Hanstholm istedet for kooperativet i Thorup Strand
»Der skal ske noget nyt«, fortæller Nikolaj Bjerre (24) til FiskerForum.dk, om baggrunden for sit skifte, da den nordjyske fisker torsdag i sidste uge lagde til kaj i Hanstholm istedet, med sin nyerhvervede kutter fra Nexø på Bornholm.

Thorup fisker vælger Hanstholm istedet for kooperativet i Thorup Strand

»Der skal ske noget nyt«, fortæller Nikolaj Bjerre (24) til FiskerForum.dk, om baggrunden for sit skifte, da den nordjyske fisker torsdag i sidste uge lagde til kaj i Hanstholm istedet, med sin nyerhvervede kutter.

Den unge fisker har oplevet en del på det sidste, med en brændt kutter på stranden i Thorup Strand, over til købet af og ombygningen af en glasfiberkutter der siden blev solgt og derefter tilbage til en træ-kutter, som han oplevede et forlis med i starten af december måned 2018. Her sprang den karakteristiske blå kutter HM 90 »Rigmor Kirstine« læk 17 mill ude for kystlandingspladsen Thorup Strand ved Jammerbugten. En begivenhed der selvfølgelig har sat sig dybe spor i Nikolaj. Et forlis der heldigvis endte godt for de 3 ombordværende fiskere, som efterfølgende blev reddet i land ved Thorup Strand.

Ovenpå disse begivenheder, kan man godt forstå, at »tiden nu er inde til noget helt andet og nyt«, som Nikolaj Bjerre udtrykker det overfor FiskerForum.dk. Han glæder sig under alle omstændigheder til at komme igang igen med fiskeriet.

Sammen med nogle gode fiskekollegaer, tog han til Bornholm, for at kigge på en trækutter R 145 »Anja« fra 1980 i Nexø. Båden her var oprindeligt bygget på det gamle Hvide Sande Skibs & Bådebyggeri i Hvide Sande. Det blev til en handel, så med købet kan man sige den gamle træ-kutter vender tilbage til hjemmelige farvande igen. Båden er rigget til trawl, men Nikolaj har planer om at bygge om og rigge til vod istedet. Et fiskeri han kender og som han også vil bestride under den åbne del af kystfiskerordningen, fra hjemhavnen Hanstholm.

Efter et bundsyn i Gilleleje er fartøjet nu lagt til kaj i Hanstholm – her er det meningen at Mikes Hydraulik og Motor skal forestå rigningen af snurrevod, hvor Nikolaj sammen med broderen Christoffer selv står for afmonteringen ombord inden ombygningen.

Den nyerhvervede Snurrevodskutter på knapt 17 meter skal hedde HM 222 »Rosa Sophia« efter datteren og forventningerne er da også at fartøjet atter stævner ud i fiskeriet, allerede her i det spæde forår.

FiskerForum.dk ønsker skib og besætning god vind og et godt fiskeri fremover.