Sidste øjebliks ændring af nybygningskontrakt

Sidste øjebliks ændring af nybygningskontrakt

Det Norske Kystverket ændre nybygningsordre ved det vestjyske værft Hvide Sande Shipyard.

Det oplyser avisen Søfart på sin nyhedsportal, at den norske statslige kystmyndighed Kystverket har ændret og udvidet ordren hos Hvide Sande Shipyard, af nybygningsordren OV Bøkfjord.

Sidste år fik Det Norske Kystverket leveret 2 af de planlagte 4 miljøskibe, som Kystverket har fået bevilget. De første to blev leveret fra Fitjar Mikaniske Verksted, OV Utvær og OV Skomvær, som er indsat i tjeneste langs den norske kyst, i henholdsvis Vestlandet og i Nordland.

Det vestjyske værft fik den tredje ordre, i skarp konkurrence med fem andre værfter og værftet i Hvide Sande, skulle ifølge kontrakten aptere og udruste fartøjet til levering 31. marts 2016.

Ændre hovedmotor til hybrid-baseret fremdrift

Kystverket har nu her tre måneder inden fartøjet skulle leveres, ændret den allerede installerede dieselelektriske hovedmotor, til nu istedet at være en hybrid-baseret fremdrift løsning.

Hvide Sande Shipyards direktør, Carl Erik Kristensen, oplyser til Søfart, at man fra Værftes side, kun er glade for at få mere know-how på dette område, der ifølge direktøren oplever stadig større efterspørgsel.

Nybygningen ventes nu først leveret midt på sommeren 2016, hvorefter OV Bøkfjord vil blive indsat i tjeneste i Troms og Finmark, på toppen af Norge.