Offshore Base Hirtshals Havn

Offshore Base Hirtshals Havn

Endnu en gang udnyttes Hirtshals Havns unikke geografiske placering, og Havnens faglige felt af viden og kompetence stærke virksomheder, inden for offshore området.

I denne uge har vindmølle installations-fartøjet “Thor”s anløbet Hirtshals Havn, hvor Blue Water Shipping, som agent for installationsfartøjet, blandt andet har stået for formidlingen af den omfattende survey og bunkring i forbindelse med klargøring, inden den videre sejlads til Østersøen.

Direktør Bent Rasmussen hos Blue Water Shipping i Hirtshals siger i forbindelse med anløbet:
“Det er en af de første gange, vi har sådan en opgave her i Hirtshals Havn, og det er i sig selv spændende. Det er dog meget mere interessant, at vi endnu en gang viser, at Hirtshals ligger ideelt i forhold til transporter mellem Nordsøen og Østersøen, samt at vi her i Hirtshals har de rigtige kompetencer inden for offshore og maritim service. Vi kan tage anløbet her i Hirtshals Havn uden at fartøjet skal ud på en omvej, og det betyder meget i forhold transporttid og omkostninger.”

Jack up’en “Thor” er under transport fra en operation i Nordsøen og på vej til den næste operation i Østersøen, og skal inden operationen i Østersøen klargøres, og skal derfor i havn.

"Thor" er et jack up-fartøj og bygget i 2010. Fartøjet har en længde på 93 meter, en bredde på 40 meter og en højde fra køl til toppen af benene på 80 meter. "Thor" kan operere på vanddybder på indtil 50 meter.