Nyt fra Færøerne uge 52

Nyt fra Færøerne uge 52

Næraberg er tilbage fra første tur ved Færøerne. Trawleren, som blev købt til Færøerne fra Holland, har siden foretaget en prøvetur med udgangspunktet og hjemmehavn i Klaksvík. De har fisket 600 tons blåhvilling, som er blevet frosset ombord og som sidenhen landes i Kollefjord efter nytår. Mandskabet har testet skibet og maskinerne ombord og der er udbredt tilfredshed med funktionerne og skibet i det hele taget.

Den færøske trawler Atlantsfarið sejler til Holland værft, hvor skibet skal ligge i dok i ca. 3 – 4 uger. De tog afsted lige efter jul og forventer at være tilbage sidst i januar igen, hvor de vil genoptage fiskeriet.

Fisk landes til Barðið i Tórshavn

Partrawlerne Jaspis og Ametyst lander en last på i alt 50 tons til Barðið i Tórshan, hvor det meste i lasten er sej, som de har fisket øst for Færøerne på denne tur. Havbúgvin lander en last på 20 tons som også er fisket ved Færøerne og de lander lasten til Barðið i Tórshavn. Fiskeriet har været rigtig godt på denne tur.

Pæne landinger i Klaksvik

Trawleren Sjúraberg er kommet hjem med 500 tons, som er fisket i Barentshavet. Fisken er hovedkappet og frosset ombord. Fisken blev losset i Klaksvík, hvorfra de tog på fiskeri sidst i november, og fiskeriet betegnes som godt og man forventer at tage på fiskeri igen straks efter nytår.

Filettrawleren Gadus meldes ligeledes på vej hjem med en god fangst på ca 510 tons filet, som er fisket i norsk og russisk farvand. Fiskeriet har været særdeles godt og planen er at fiskeriet genoptages igen straks efter nytår.

Flot torske landing til Fuglefjord

Akraberg er ankommet til Fuglefjord med fuld last på 810 tons. De har kun fisket i 17 dage og lasten er fyldt med hovedkappet og helfrossen fisk, fortrinsvis torsk. Fiskeriet har været godt i år, hvor de også i starten af december havde en god landing i Tromsø, hvor de efterfølgende lossede 600 tons. Akraberg tager tilbage på fiskeri først i 2015.

FiskerForum.com