Nyt fra Færøerne uge 5

Nyt fra Færøerne uge 5

Lineskibene Klakkur, Eivind og Kambur lander fangsterne fra Flemish Cap i St. Pierre. Fiskeriet har været godt og skibene lander næsten fuld last. Straks efter losningen tog de tilbage til fiskeriet på Flemish Cap. De tre lineskibe fryser fangsten ombord.

Godt loddefiskeri for norske både ved Island

20 norske skibe lander lodde på Island til modtagestationerne i Fáskrúðsfirði, Eskjufirði eller Norðfirði. Fiskeriet har været rigtigt fint og skibene tager tilbage på fiskeri så snart de har landet. En anden norsk trawler Atlantic Star havde i den forløbne uge ca. 370 tons i lasten, hvoraf det meste var torsk og kuller. Resten er ca 100 tons rødfisk. Fiskeriet går godt.

Færøske trawlere på værft

Not/trawleren Slættaberg, der har været på værftet Mest i Tórshavn i nogle dage, tager nu tilbage på fiskeri efter blåhvilling ved Færøerne. Fiskeriet efter blåhvilling ved Færøerne går rigtigt godt for tiden. Der opstod brand ombord på Garnskibet Thor, under fiskeri vest for Færøerne. Branden opstod i maskinrummet rundt omkring udstødningen til motoren. Skibet er efterfølgende blevet slæbt til Klaksvík for at få udbedret skaden igen.

Nyt om andre fiskerier for trawlerne på Færøerne

Rejetrawleren Havborg er tilbage på fiskefeltet ved Svalbard, efter de har landet næsten fuld last til Kårvika i Norge. Vejret har været meget dårligt på feltet, men skulle klare op sidst på ugen. Havborg fryser fangsten ombord. Sjúrðaberg fisker i Barentshavet, hvor de har fanget 700 tons, heraf ca. 440 tons torsk og kuller, som er renset og pakket. Fiskeriet har været godt og de har fisket i ca 3 uger.

Christian í Grótinum har endnu ikke været i retten

Den færøsk pelagisk trawler Christian í Grótinum har været tilbageholdt efter fiskeri omkring Dales Voes på Shetlands Østkyst. Trawleren blev eskorteret til den nærmeste havneby Lerwick, hvor lasten blev undersøgt af de skotske myndigheder, for en påstået overtrædelse af fiskeribestemmelserne. Christian í Grótinum som blev taget den 9.november i 2014, skulle efter planen i retten i den 6. januar, men venter stadig på at høre nyt i sagen.

Runavík har fået fine tilførelser af sej og havtaske

Partrawlerne Rókur og Lerkur har fisket i 8 dage øst for Færøerne og lander ca. 200.000 pund til Faroe Origin i Runavík hvoraf det meste er sej. Så snart de havde landet tog trawlerne tilbage på fiskeri. Partrawlerne Heykur og Falkur lander en last på 235,000 pund til Faroe Origin i Runavík, det meste som er i lasten er sej. Den mindre trawler Jens Leona lander en last på 9,9 tons, hvoraf det meste er 6 tons havtaske som har en kilopris på 27 kr. Lasten er vurderet til 210,923,88 kr., som de har fisket i en uge på denne tur og fiskeriet har været godt. Den mindre trawler Fiskaklettur lander en last på 12,5 tons i Klaksvík, overvejende 7,1 tons havtaske, som har en kilopris på 27 kr. Lasten er vurderet til 258,491,08 kr., som de har fisket i 8 dage på denne tur.

Partrawlere lander i Klaksvík

Partrawlerne Safir og Smaragd har fisket i en lille uge og lander 150.000 pund til Kósina i Klaksvík, det meste som er i lasten er sej. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Núpur lander en last på ca. 40 tons, overvejende lange, til Kósina i Klaksvík, de har fisket i 12 dage ved Færøerne og fiskeriet har været rigtig fint på denne tur. Partrawlerne Grønanes lander en last på 20 dont til Kósina i Klaksvík. Fiskeriet har ikke været så godt på grund af meget dårligt vejr.

Gode landinger til Havsbrún i Fuglefjord

Trawleren Hoffell havde kun været på feltet i kort tid, da de fik tekniske problemer med trawlet. De landede ca 500 tons blåhvilling til Havsbrún og efterfølgende tog de til Skála, for at få udbedret skaderne og de skulle det oplyste allerede være tilbage på fiskeriet igen. Akraberg er på vej hjem med 825 tons hvoraf 725 tons er torsk, resten er kuller. De har fisket i Barentshavet på denne tur og fiskeriet har gået godt. Norðborg lander 1380 tons helfrosset blåhvilling. Før losningen i Ánunum var de forbi Fuglefjord, hvor de landede 270 tons fiskemel. Det har været rigtig dårligt vejr på hele turen, for den 28 mand store besætning.

350.000 pund sej til Hvalba

Partrawlerne Niels Pauli og Steintór lander ca 350.000 pund i Hvalba, det meste som er i lasten er sej, og de har fisket i 12 dage øst for Færøerne på denne tur. Fangsten blev solgt for ca.1,5 mio kr.

Toftir modtager torsk fra Flemish Cap

Kutteren Volunteer lander en last på 22,2 tons på Toftir, det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på 13 kr. Lasten er vurderet til 326,734,00 kr., som de har fisket i 7 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt. Lineskibet Váðasteinur har vært på fiskeri på Flemish Cap i ca 2 uger. De har 131,8 tons i lasten hvoraf det meste er torsk, som har en kilopris på 14 kr. Lasten er vurderet til hele 1,810,640,00 kr. Váðasteinur er det eneste lineskib hidtil i år, som har fisket på Flemish Kap og som ikke fryser fangsten om bord

Færøske landinger til forskellige modtagestationer

Partrawlerne Ametyst og Jaspis lander en last på 100 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er sej., som de har fisket i 11 dage øst for Færøerne og de forventes tilbage på feltet, når vejret bliver bedre. Tróndur í Gøtu lander en last på 670 tons til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Straks efter losningen tog de tilbage på fiskeriet.

Mindre kuttere og trawlere lander havtaske og torsk

Den mindre trawler Olga Maria lander en last på 20,2 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 11,7 tons havtaske som har en kilopris på 27 kr. Lasten er vurderet til 423,544,50 kr., som de har fisket i 8 dage på turen. Den mindre kutter Gunnvá lander en last på 1,9 tons til Eiði, som de har fisket nord for Færøerme. Det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på ca 13 kr. Lasten er vurderet til 26,660,00 kr., som de har fisket på kun et døgn.

FiskerForum.com