Nyt fra Færøerne uge 45

Nyt fra Færøerne uge 45

Den norske fabrikstrawler Atlantic Star ankom i ugens løb til Ålesund efter et værftbesøg i Polen, hvor trawleren er blevet forlænget med 14,4 meter. Skibet har nu kapacitet til at fryse 100 tons i døgnet, hvor de tidligere kun havde kapacitet til at fryse 45 tons pr. døgn. De laster nu næsten dobbelt så meget som før, 1100 tons. Rederiet har ikke oplyst prisen for ombygningen.

Sild og makrel landes til Pelagos og Vardin Pelagic

I ugens løb landede den danske trawler Isafold en last på 600 tons sild ti Pelagos i Fuglefjord, de har fisket nord for Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende. Efter losningen blev kursen sat mod området nord for Færøerne, for at fiske flere sild. Færøske Christian í Grótinum landede i ugens løb en last på 1200 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket i EU farvand og fiskeriet har været godt og de tog da også straks tilbage til fiskeriet efter makrel.

Jupiter landede en last på 800 tons makrel i den forgangne uge. De har også fisket i EU farvand og de skal lande lasten til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Finnur Fríði lander en last på 1300 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De lander fangsten til Varðin Pelagic og betegner selv fiskeriet som værende godt. De måtte vente med at losse til Jupiter havde landet, hvorefter de også tager tilbage til fiskeriet efter makrel. Den danske trawler Asbjørn landede i ugens løb en last på 1300 tons sild, som den danske trawler har fisket nord for Færøerne. Fiskeriet har været godt og da de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild i området nord for Færøerne. Silden lå på ca. 390 gram.

Hellefisk og torsk til havnen i Tórshavn

Thor landede i ugens løb en last på 9 tons, hvoraf det meste var 8,5 tons hellefisk, som har en kilopris på 28 kr. Lasten var vurderet til 246,060,00 kr., som de har fisket i 4 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været rigtigt godt på denne tur. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri under Færøerne. Lineskibet HAvbúgvin landede i ugens løb en last på 72,9 tons, som de har fisket ud for Island. Det meste som var i lasten var torsk, som havde en kilopris på 17 kr. Lasten er vurderet til hele 1,096,922,92 kr. De har fisket i 11 dage på denne tur og fiskeriet betegnes som yderst tilfredsstillende.

Runavík får leverancer af rødfisk og sej

Rankin landede i ugens løb en last på 12,2 tons, overvejende 6,5 tons rødfisk, som har en kilopris på 8,55 kr. Lasten var vurderet til 124,475,00 kr., som de har fisket i 10 dage på turen og fiskeriet har ikke været tilfresstillende. Partrawlerne Heykur og Falkur landede i ugens løb en last på 370,000 pund, hvoraf de meste var sej til Faroe Origin i Runavík. De har fisket i 9 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne.

Kuller og hellefisk til havnen i Toftir

Oknin landede i ugens løb en last på 8,8 tons, hvoraf det meste var 6,3 tons hellefisk, som har en kilopris på 30 kr. Lasten var vurderet til 224,752,00 kr. De har fisket i 4 dage på denne tur og fiskeriet har været godt. Mýlingur landede i ugens løb en last på 19,6 tons, hvoraf det meste som var 8,9 tons kuller, som havde en kilopris på 15,41 kr. Lasten var vurderet til 297,670,10 kr., som de har fisket i 6 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.

Havnen i Klaksvik modtager helleflynder og kuller

Lineskibet KLakur landede i ugens løb i Klaksvík. Det er ikke oplyst hvor meget, men det er oplyst, at de har solgt for 3,3 tons på aktionen i klaksvik. Overvejende 2,1 tons helleflynder, som havde en kilopris på 55 kr. Lasten som blev solgt på aktion var vurdert til 180,440,00 kr. Frysetrawleren Klakkur har fisket i tre måneder ved Øst Grønland, og de har frosset fangsten ombord. Lineskibet Pison landede i ugens løb en last på 8,7 tons kuller i Klaksvík, kiloprisen var 13,65 kr og lasten var vurderet til 118,755,00 kr. De har fisket i 6 dage på denne tur og fiskeriet har været godt.

Torsk og kuller til havnene i Eiði og Leirvik

Volunteer landede i ugen en last på 12,6 tons til Eiði, hvoraf det meste som var 5,3 tons kuller, som havde en kilopris på 15,10 kr. Lasten var vurdert til 191,115,00 kr. De har fisket i 5 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Hansa Maria landede i ugen en last på 8,9 tons til Leirvik, som den mindre trawler har fisket på 6 dage ud forFærøerne, det meste var 3,5 tons torsk, som har en kilopris på 16,24 kr. Lasten var vurderet til 132,360,81 kr. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne.

Fiskeriet i Norge og Danmark

Den norske trawler Volstad landede i ugens løb en last på 820 tons torsk i Ålesund. De har fisket i 7 uger og fiskeriet har været rigtig godt på denne tur. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri i Barentshavet efter torsk. Danske Beinur landede i ugens løb en last på 900 tons sild, som de har fisket i norsk farvand og fiskeriet har også her været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild.

FiskerForum.com