Nyt fra Færøerne uge 4

Nyt fra Færøerne uge 4

Rejetrawleren Havborg har kursen sat mod Norge hvor skibet skal lande i Kårvika. De manglede kun 50 tons i at lasten var helt fuld, da de måtte afbryde fiskeriet grund af manglende brændstof. Så de sejler til land nu, for at bunkre og skifte besætning. Planen er at Havborg tager tilbage på fiskeri så snart de har landet.

Fiske-fartøjer lander både i Grønland, Island og i Danmark

Den grønlandske filettrawler Tuugaalik lander en last på ca 300 tons i Nuuk. De har fisket i 12 dage vest for Nuuk, og straks efter losningen sejler de ud igen med ny besætning. Det islandske skib Jón Kjartanson og Beitir er på vej til Island for at lande 2500 tons og 2000 tons blåhvilling, som er fisket ved Færøerne. De lander til Eskjufirði på Island. Fagraberg sejler til Skagen med hele 3000 tons blåhvilling, som er fisket ved Færøerne. De har valgt at lande i Skagen torsdag, på grund af den lange kø i Fuglefjord og de var allerede på fiskeri igen om fredagen.

Maskinproblemer på åben sø

Partrawleren Sardis, som trawler sammen med Topas, fik i ugens løb problemer med maskinen, mens de var på fiskeri vest for Færøerne. Det færøske kystvagt-skib Brimil tog ud til skibene, hvor de smed en trosse over for at slæbe Sardis tilbage til land, så de kunne få repareret maskinen.

Godt fiskeri ved Flemish Cap

Lineskibene Klakkur, Kambur, Eivind og Váðasteinur har alle godt fiskeri ved Flemish Cap.
Váðasteinur er det eneste skib af de fire, som ikke fryser fangsten ombord. Da man talte fisken ombord i løbet af ugen, havde Kambur ca 100 tons ombord, selvom fiskeriet ikke var det aller bedste på grund af dårligt vejr. Hvor meget de andre havde om bord, vides ikke, men man ved at fiskeriet har været godt.

Kuller og hellefisk landet i Toftir

Lineskibet Stapin lander en last på 28,2 tons på Toftir, hvoraf det meste i lasten er 10,7 tons kuller, som har en kilopris på 14,78 kr. Lasten er vurderet til 413,207,20 kr., som de har fisket i en uge nord for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.Garnskibet Oknin lander en last på op til 12,9 tons, hvoraf det meste er 10,9 tons hellefisk, som har en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 344,630,00 kr., som de har fisket i fire dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Lineskibet Vesturhavið lander en last på 15,1 tons på Toftir, hvoraf det meste i lasten er 15 tons kuller, som har en kilopris på 12,62 kr. Lasten er vurderet til 190,085,00 kr., som de har fisket i 8 dage vest for Færøerne på denne tur.

Kutter lander i Eiði efter fiskeri vest for Færøerne

Kutteren Mýlingur lander en last på 18,2 tons på Eiði, det meste som er i lasten er 8,5 tons kuller, som har en kilopris på 14,75 kr. Lasten er vurderet til 268,565,00 kr., som de har fisket i fire dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen.

Leirvík fik havtaske

Den mindre trawler Hansa Maria lander en last på 12 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 8 tons havtaske, som har en kilopris på 33 kr. Lasten er vurderet til 316,531,36 kr., som de har fisket i 8 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.

Forskellige landinger i Tórshavn

Den mindre trawler og søster skib til Hansa Maria, Skálafossur lander en last på 14,2 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 10 tons havtaske, som har en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 354,246,00 kr., som de har fisket i 8 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Lineskibet Sandshavið lander en last på 32,6 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 11 tons kuller, som har en kilopris på 12,61 kr. Lasten er vurderet til 450,764,40 kr., som de har fisket i 8 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Garnskibet Thor lander en last på 5,5 tons hvoraf 4,9 tons er hellefisk, som har en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 153,377,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur. Lineskibet Havbúgvin lander en last på 16,6 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er torsk og kuller. De har fisket i 9 dage nord for Færøerne på denne tur og lasten er vurderet til 220,471,40 kr.

Kuller til Kósina i Klaksvík

Lineskibet Kvikk lander en last på 9,4 tons til Kósina i Klaksvík, det meste som er i lasten er 8,9 tons kuller, som har en kilopris på 12,94 kr. Lasten er vurderet til 12,94 kr., som de har fisket i 7 dage nord og øst for Færøerne.

Tvøroyri modtager helleflynder

Trawleren Suåuroyingur lander en last på 5,9 tons, som de har fisket vest for Færøerne. Det meste som er i lasten er helleflynder. Lasten er vurderet til 253,180,00 kr., som de har fisket i 8 dage på denne tur. Asbjørn Senior lander en last med 950 tons makrel, som er fisket i EU farvand. Så snart de har landet tager de tilbage på fiskeri i EU farvand. Fiskeriet har været godt.

Runavík modtager sej fisket 12 dage vest for Færøerne

Partrawlerne Stelkur og Bakur lander lander en last på 100 tons tilsammen til Faroe Origin i Runavik. Skibene har fisket i 12 dage vest for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været fint. Det meste som er i lasten er sej. Så snart de havde losset tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

600 tons makrel til Pelagic i Kollefjord

Fram lander en last med 600 tons makrel, som er fisket i EU farvand. De lander fangsten til Faroe Pelagic i Kollefjord og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri i EU farvand efter flere makrel.

Massive tilførlser af blåhvilling til Fuglefjord

Jupiter lander 1000 tons, Christian í Grótinum lander 2000 tons og Tróndur lander 2600 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. Skibene har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har gået godt på denne tur. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling ved Færøerme igen. Frysetrawleren Akraberg sejler ind med ca 500 tons afhovedet torsk og kuller i lasten. De tog på fiskeri den 6.januar og begyndte fiskeriet den 9 januar. De andre færøske filet og fryse trawlere, Gadus, Enniberg og Sjúrðaberg fisker også på feltet hvor Akraberg fisker for tiden. Så snart Akraberg har fult last kommer de til Fuglefjord for at lande.

FiskerForum.com