Nyt fra Færøerne uge 35

Trawleren Sjúrðarberg fik problemer i Barentshavet i sidste uge hvor de sejlede i Barentshavet. De var med høj fart, sejlet ind i et trawl, som lå og flød i overfladen.

De måtte have hjælp, og trawleren Gadus fra samme rederi, kom da også straks til undsætning. De fik bugseret Sjúrðarberg til Båtsfjord i Norge, hvor dykkere skulle tjekke om der var sket skade på skruen eller andet. Men skaden var heldigvis ikke så stor som først frygtet, og skibet kunne da også sejle tilbage til feltet, efter nogle småjusteringer.

Pæne landinger af hellefisk til Toftir og Tórshavn

Garnskibet Oknin, landede i ugens løb en last på 12 tons til Toftir, hvoraf det meste var 10,2 tons hellefisk, som havde en kilopris på 30 kr. Lasten var vurderet til 334.960,00 kr. De havde fisket i en uges tid ud for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Garnskibet Thor, landede i ugens løb en last på 16 tons, hvoraf det meste var 10 tons hellefisk til Tórshavn, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten var vurderet til 371.950,00 kr. som de havde fisket i 10 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Den mindre trawler Skálafossur landede i ugens løb en last på 22,5 tons, hvoraf det meste var 8,5 tons torsk, som havde en kilopris på 15,05. Lasten var vurderet til 323.030,00 kr. De har fisket i 7 dage ud for Færøerne på denne tur.

Pæne landinger af torsk til Leirvík og Klaksvík

Den mindre trawler Olga Maria, landede en last på 31,1 tons, hvoraf det meste var 9,9 tons torsk, som havde en kilopris på 15,15 kr. Lasten var vurderet til 362.111,22 kr.

som de havde fisket i 7 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været rigtig godt på denne tur. Lineskibet Jákup B landede i ugens løb en last på 58,2 tons i Klaksvik, hvoraf 31,2 tons var torsk, som havde en kilopris på 16,65 kr. Lasten var vurderet til 1.020.980,00 kr., som de havde fisket i 9 dage mellem Færøerne og Island og fiskeriet var yderst tilfredsstillende.

last på over 1 million til Runavík

lineskibet Skørin landede 82,7 tons, som havde en kilopris på 15,32 kr. Lasten var vurderet til 1.104,713,58 kr., som de havde fisket i 12 dage ud for Island og fiskeriet gik godt på turen.

Partrawlerne Heykur og Falkur taget af kystvagten

Partrawlerne fra Runavík, blev i ugens løb opbragt af Den Færøeske Kystvagt, for ulovligt fiskeri. Der var på mistanken om, at skibene fiskede i et lukket område, der fik kystvagten til at gå ombord i de to trawlere. Heykur og Falkur fik efterfølgende besked på at sejle til Tórshavn. Begge skibes fiskeskippere, erkendte sig straks skyldige og de fik hver en bøde på 100.000,- kroner. Kort tid efter tog begge skibe igen tilbage på fiskeriet.

Eivin er igen taget tilbage på fiskeri

Lineskibet Eivin har den seneste tid ligget stille i Tórshavn, hvor de har fået skiftet hovedmotoren ud. De er nu taget på fiskeri efter torsk i Østgrønland. Eivin fryser fangsten ombord.

Makrel landinger til Tvøroyri og Kollefjord

Finnur Fríði landede i ugens løb en last på 450 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har fisket makrel ud for Færøerne og tog tilbage på fiskeri, så snart de havde landet. Tróndur í Gøtu landede en last på 750 tons makrel, som de havde fisket ved Færøerne og leveret fangsten til Varðin Pelagic. De har haft et rigtigt godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de da også tilbage på fiskeri ved Færøerne efter makrel. Trawleren Norðingur landede 550 tons makrel, som de har fisket sammen med Vestmenningur frá Klaksvík. De har fisket ud for Færøerne, og fangsten blev landet i Kollefjord. Efter landingen tog de tilbage til makrelfiskeriet, sammen med Vestmenningur. Næraberg landede 2000 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et rigtigt godt fiskeri, og fangsten efterfølgende frosset ombord. Så snart de havde landet, tog de tilbage på fiskeri efter makrel ud for Færøerne.Margreth landede 900 tons makrel. Den islandske not/trawler har nu landet 4.500 tons makrel, som de havde fisket i islandsk farvand til Pelagos i Fuglefjord. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Fagraberg landede 700 tons makrel, som de havde fisket ud for Færøerne. De har haft et fantastisk fiskeri og de landede fangsten til Pelagos i Fuglefjord. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeriet efter makrel.

Fiskeriet netop nu i de nordiske lande

Danske Beinur fra Hirtshals landede 1.100 tons sild, som de havde fisket i Nordsøen. Der var fuld tilfredshed med fiskeriet og fangsten blev landet i Skagen. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild. Norske Langenes landede 420 tons, overvejende rødfisk. De har fisket i norsk farvand, på denne tur og fiskeriet har været yderst tilfredsstillende. Så snart de havde landet og skiftet besætning, tog de tilbage på fiskeri. Den norske frysetrawler Rypefjord landede også i ugens løb en last på 280 tons, hvoraf 240 tons også var rødfisk. De havde fisket i norsk farvand på denne tur og fiskeriet har været rigtig godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri.

FiskerForum.dk