Nyt fra Færøerne uge 29

Nyt fra Færøerne uge 29

Færøske og danske trawlere har i sidste uge landet store mængder sild til henholdsvis færøske og tyske fabrikker.

Den danske trawler Ruth landede 850 tons sild i Tyskland. Sild som de har fisket i norsk farvand. Lasten blev landet til Ruben i Tyskland. Fiskeriet har været godt på turen og hvor fangsten blev hentet på kun èt døgn. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild. Den færøske trawler Næraberg landede en last på 2500 tons frossen sild til Faroe Pelagic i Kollefjord. Et fiskeri som besætningen betegnede som værende rigtig godt og hvor størrelsen på silden lå på ca. 330 gram. Da de havde landet satte de kursen mod Grønland, hvor de skal fiske makrel den næste tid.

Kuller, sej og torsk til havnene Tórshavn og Leirvik

Skálafossur lander en last på 25 tons til Barðið i Tórshavn, hvoraf ca. halvdelen var 11,1 tons kuller,s om har en kilopris på 10,67 kr. Lasten er vurderet til 291,238,00 kr., som de har fisket i 7 dage nord for Færøerne på turen. Jaspis og Ametyst lander en last på 235,000 pund i Tórshavn, det meste var sej, som de har fisket i ca 10 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Jens Leon lander en last på 14,6 tons, overvejende 10 ton torsk, som har en kilopris på 13,50 kr. Lasten er vurderet til 180,637,96 kr., som de har fisket i 9 dage ved Færøerne og fiskeriet har været fint. Olga Maria lander en last på 21,1 tons hvoraf det meste er 11,7 tons torsk, som har en kilopris på 12 kr. Lasten er vurderet til 253,064,00 kr., som de har fisket i 9 dage nord for Færøerne og fiskeriet har også her været fint.

Godt fiskeri efter guldlaks landes i Klaksvík og Toftir

Skoraberg og Vestmenningur lander en last på 300 tons guldlaks, som de lander til Kósin i Klaksvík. De har fisket syd for Færøerne og fiskeriet har været rigtig fint. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter guldlaks. Eysturbúgvin og Vesturbúgvin lander en last på 200 tons guldlaks på Toftir. De har fisket i ca. en uge ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter guldlaks ved Færøerne.

Guldlaks landes til Kósin i Klaksvik

Fiskaklettur lander en last på 22,4 tons i Klaksvik, hvoraf det meste som er 8 tons torsk, som har en kilopris på 12,72 kr. Lasten er vurderet til 321,786,64 kr., som de har fisket i 8 dage øst Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Sigmund lander en last på 38,5 tons i Toftir, hvoraf det meste er torsk, som har en kilopris på 13,50 kr. Lasten er vurderet til 710,415,00 kr., som de har fisket ved Island i 10 dage og fiskeriet har været rigtig godt på denne tur.

Pæne landinger af hellefisk til Tvøroyri og Eiði

Sjagaklettur lander en last på 180 tons hellefisk, som de lander på Tvøroyri. Fiskeriet har været godt, og de har fisket i ca. 5 uger. Lasten er vurderet til 6 mio. kr. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter hellefisk. Volunteer lander en last på 19,9 tons på Eiði hvoraf det meste er 14,8 tons hellefisk, som har en kilopris på 27 kr. Lasten er vurderet til 455,969,00 kr., som de har fisket i 7 dage mellem Færøerne og Island og fiskeriet har været godt på turen. Mýlingur lander en last på 15,2 tons hvoraf det meste som var i lasten var 9,6 tons hellefisk, som har en kilopris på 27 kr. Lasten blev vurderet til 327,454,29 kr., som de har fisket i 7 dage.

Runavík og Hvalba modtager store mængder sej

Bakur og Stelkur lander en last på 310,000 pund som de har fisket ved Færøerne. Det meste af lasten er sej. De lander fangsten til Faroe Origin i Runavík, som også ejer skibene. De har fisket i 11 dage øst for Færøerne på turen og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Heykur og Falkur lander en last på 450,000 pund til Fareoe Origin i Runavík, som ligeledes ejer skibene. Det meste af lasten er sej. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. De har fisket i 10 dage øst for Færøerne på denne tur. Hamranes og Breiðanes lander en last på 250,000 pund i Hvalba. Overvejende sej, som de har fisket øst for Færøerne. De har fisket siden den 2. juli og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeriet.

Norsk trawler med tilfredsstillende resultat efter 9 dages fiskeri

Langenes lander en last på 400 tons hovedkappet frossen torsk, som de har fisket i 9 dage. Fiskeriet har været pænt på turen, som de efterfølgende har landet i Tromsø. Da de havde skiftet besætning og losset tog de tilbage på fiskeri.

FiskerForum.com