Nyt fra Færøerne uge 35

Nyt fra Færøerne uge 35

Fortsat stor aktivitet i makrelfiskeriet; Fredag anløb Tróndur í Gøtu havnen i Kollefjord med 1400 tons makrel, som fartøjet fiskede på 3 hal. Størrelsen på makrellen er optalt til 447 gram/stk.
Høgaberg, med en besætning på 45 mand, landede tirsdag på Fuglafjord. Fartøjet havde 1.400 tons makrel, som er fisket i farvandet op mod Islandsk territorium.

Jupiter landede mandag 520 tons makrel til virksomheden Faroe Pelagic, Kollefjod. Fangsten blev partrawlet med Finnur Fríði på en position omkring 62 grader nord og 3 grader vest.

Blot to dage senere – onsdag, landede Jupiter på ny i Kollefjord. Denne gang var fangsten på 700 tons makrel. Straks efter endt losning, stævnede fartøjet atter mod fiske felterne.

Fra Fagraberg lyder meldingen, at årets makrelfiskeri er gået godt. Onsdag landede fartøjet 1000 tons i Kollefjord. Fangsten var fisket sammen med Tróndur í Gøtu.

Store makrel til Tróndur i Gøtu. Fredag anløb Tróndur í Gøtu havnen i Kollefjord med 1400 tons makrel, som fartøjet fiskede på 3 hal. Størrelsen på makrellen er optalt til 447 gram/stk.

Fagraberg, som partrawlede med Tróndur í Gøtu ankom efterfølgende med en fangst på ca. 1000 tons makrel.

Polar Nanoq: Den grønlandske trawler, Polar Nanoq, landede for nylig en fangst på ikke mindre end 700 tons hellefisk, fanget på blot 25 dages fiskeri. Fangsten, der landedes i Aasiat, er rekord for fartøjer, som er bygget på russisk værft i 2001. Skipperen og flere besætningsmedlemmer kommer fra Færøerne.

Lineskibet Váðasteinur afsejlede fredag. Den seneste fangstrejse foregik i farvandet mellem Island og Færøerne, men bragte i alt blot 30.000 pund. I betragtning af store omkostninger til agn og olie, må resultatet betegnes som skuffende. Situationen for de færøske linefartøjer er for nuværende vanskelig.