Nyt fra Færøerne uge 32

Nyt fra Færøerne uge 32

Rederiet bag Athene, Thor P/f har købt nyt skib. Det drejer sig om er rejetrawleren Sermalik II. Frysetrawleren Anita, som blev indkøbt til Færøerne tilbage i marts måned, ligger på værft i Lithauen.
Frysetrawleren Anita, som blev indkøbt til Færøerne tilbage i marts måned, ligger på værft i Lithauen. Skibet har de seneste tre måneder gennemgået en ombygning og mangler endnu at blive malet. Fartøjet får en blå farve – samme farve, som det gamle Anita havde.
Skibsreder Viberg Sørensen oplyser, at han forventer Anita vil være klar til at afsejle fra værftet om en måneds tid.

Enniberg fik 100 tons hellefisk på 5 dage.
Filettrawleren Enniberg er på vej hjem, efter de har været på fiskeri ud for vest Grønland. I lasten er der 800 tons rød fisk og 100 tons hellefisk. Hellefisken blev fanget på blot fem dages fiskeri.

Rejetrawleren Arctic Viking har ligget i Tórshavn siden begyndelsen af juni måned, men sætter fartøjet kurs mod Barentshavet, hvor der skal fiskes efter rejer. Artic Viking havde planer om at skifte til makrelfiskeri, men fik problemer med maskinen, hvilket har taget 6 uger at udbedre.

Guldlaks:
Vestmenningur og Fram landede midt på ugen en fuld last af guld laks i Kollefjord.
Guldlaks fiskeriet er indtil videre gået godt i 2011 sæsonen. Der er 3 hold som partrawler guldlaks; Vestmenningur, Fram, Polarhav,Stjørnan, Vesturbúgvin og Eysturbúgvin.

P/f Thor køber nyt skib. Rederiet bag Athene, Thor P/f har købt nyt skib. Det drejer sig om er rejetrawleren Sermalik II,som nu har fået hjemmehavn i Hósvík. Skibet ligger i øjeblikket ved kaj i Tórshavn, hvor trawleren gøres klar til at sejle mod Grønland.

Nogenlunde fiskeri efter makrel. De fartøjer som i øjeblikket fisker nordpå, melder om rimeligt fiskeri. I området fisker bl.a. Høgaberg, Finnur Fríði, Fagraberg, Tróndur í Gøtu og Saksaberg.

Christian í Grótinum har i Fuglefjord landet en last på 650 tons makrel til M/s Gloria.

Jupiter landede torsdag 1.000 tons makrel i Kollefjord. Fangsten er taget i farvandet mellem Island og Færøerne. Efter endt losning tager fartøjet retur til makrelfelterne.

Filetrawleren Gadus fra Klaksvík, som er et af de fartøjer, der den seneste tid har fisket makrel, har nu sat kursen mod russisk farvand. Gadus råder over kvoter. Ombord i Gadus er der på denne rejse 33 besætningsmedlemmer. Fangstrejsen forventes at ville tage godt en måned.

Norðborg fuld last:
Norðborg har atter lasten fuld med frostvarer, i alt 1.160 tons. Heraf er 30 tons frosne sildefilet, 200 tons rundfrossen makrel og 930 tons skåret makrel. Derudover har skibet ca. 200 tons fiskeolie og 100 tons fiskemel. Produktionen er lavet under 12 dages fiskeri.

Leirvik:
Den mindre trawler Skálafossur landede torsdag i Leirvík. Trawleren leverede 26,000 pund, som er fisket syd for Færøerne. Fangstværdien er opgjort til 152 t.kr. Fartøjet har været på havet 6 døgn.

Klaksvik:
Partrawlerne Vestutúgva og Grønanes landede torsdag i Klaksvík. De to fartøjer har tilsammen 125,000 pund, som blev leveret hos Kósina. Det meste af fangsten bestod af sej. Køber af fangsten er virksomheden Delta Seafood. Sejprisen oplyses at være 9,50 kr/kg.

Ulykke ombord i Lafayette. Et ikke færøsk besætningsmedlem var lørdag uheldig og brækkede et ben. En redningshelikopter bragte manden til hospital, hvorfra det oplyses, at personen har det godt.