Nyt fra Færøerne uge 26

Nyt fra Færøerne uge 26

Høgaberg er ankommet til Færøerne.
Den kæmpe store trawler som har fået navnet Høgaberg og hjemmehavn i Fuglefjord, ankom kl.6.00 onsdag morgen på Fuglefjord, hvor skibet skal ligge til det er klargjort til fiskeri.

Høgaberg skal både fiske og modtage makrel oppe under Færøerne.

To gange partrawlere skal på makrel fiskeri med Høgaberg. Det er Lerkur, Rókur, Stelkur og Bakur som alle skal på makrel fiskeri med Høgaberg.

Fiskeriet skal fungere på den måde at partrawlerne fisker makrellen som så bliver landet til Høgaberg, man regner med at skibene afsejler på makrel fiskeri her i weekenden.

Hvalba:
Partrawleren Steintór lander lander 20,7 tons, som de har fisket siden 17. juni øst under Færøerne. Kiloprisen for hellefisk er 16,45 kr. Lasten er vurderet til 360,000,00 kr.

Trawleren Niels Pauli lander 18,5 tons, som er vurderet til 333,000,00 kr.
Lasten består mest af hellefisk, som er fisket øst under Færøerne.
På denne tur har de fisket samen med Steintór øst under Færøerne.

Sørvági:
Lineskibet Havbúgvin har fisket siden den 17.juni og lander 64 tons, som er fisket ved Island.

Lasten er vurdere til 670,000,00 kr. Lasten består fortrinsvis af brosme som har en kilopris på 10,46 kr.

Toftir:
Lineskibet Sigmund har landet 49 tons, heraf er der 37,5 tons hellefisk, som er vurderet til 905,000,00 kr. De har fisket siden den 22.juni ved Island på denne tur.

Den mindre trawler Hansa Maria lander 18,6 tons torsk på Toftir, som de har fisket nord for Færøerne. Lasten er vurderet til 219,325,00 kr.

Vestmanna:
Sjagaklettur og Gullberg er tilbage fra første tur. Partrawlerne ankom kl.8.00 i morges og landede 350 tons helfrosne makrel, som er fisket nord for Færøerne.

Meldinger lyder på at skibene fungerer godt og at besætning er tilfredse med skibene.

Ánunum:
Norðborg lander 1300 tons makrel. De havde også lidt fersk makrel som blev landet til Kósina.

De har på denne tur fisket nord for Færøerne.

Norðborg har også fiskeolie og fiskemel ombord, som blev landet til Havsbrún i Fuglefjord. De afsejler igen morgen.

Kollefjord:
Finnur Fríði har landet 1000 tons makrel, som de har pumpet, mens Fagraberg og Jupiter har partrawlet. Begge har fisket makrel på felterne nord for Færøerne.

Partrawlerne Vestmenning og Fram lander 600,000 pund guldlaks i Kollefjord.
De lander til Faroe Pelagic og af sejlede igen samme aften som de landede.

Godt Vejr på makrelfeltet: Skibene som fisker makrel har haft god vejr på felterne.
Jupiter, Fagraberg og Tróndur í Gøtu ligger i øjeblikket og fisker makrel på felterne.

Christian í Grótinum fisker lidt længere nord på, og Næraberg fisker sydpå.

Tróndur í Gøtu landede 560 tons af makrel i Kollefjord. De har fisket nord for Færøerne på denne tur, og har partrawlet med Fagraberg. Denne gang pumpede Finnur Fríði ikke fangsten i sin last.

Runavík:
Partrawlerne Rókur og Lerkur har fisket i en uge, og har landet 200,000 pund hvoraf det meste er sej. Skibene skal nu på makrel fiskeri samen med flere andre skibe.

Leirvík:
Den mindre trawler Dragasund lander 17,5 tons, hvoraf det meste i lasten er torsk, som har en kilopris på ca 10 kr. Lasten er samlet vurderet til 205,326,00 kr. De har fisket siden 19. juni øst for Færøerne.

Eiði:
Linebåden Mýlingur lander en last på 20,3 tons, af fortrinsvis brosme og lange. Landingen er vurderet til 235,326,00 kr. Fiskeriet har været oppe under Færøerne siden den 18. juni.

Thorshavn:
Lineskibet Váðasteinur lander 39,5 tons, som er vurderet til 569,585,23 kr.
Lasten bestod mest af brosme og sej. De har siden den 15. juni ligget og fisket oppe under Færøerne. Efter losningen tog de igen på fiskeri samme aften.

Partrawlerne Jaspis og Ametyst lander i Thorshavn: Partrawlerne landede 37.2 tons hvoraf det meste var sej. De har fisket i en uge, og det har gået godt ombord denne tur. De har fisket øst for Færøerne, hvor de fleste partrawlere fisker.

FiskerForum.com