Nyt fra Færøerne uge 24

Nyt fra Færøerne uge 24

Kæmpefartøj indflages forud for makrelsæsonen
Skibsreder Anfinnur Olsen, Fuglefjord har købt nyt kæmpefartøj – omtalt som en ny Høgaberg. Sidste år købte skibsrederen også en ny Høgaberg, som blev indsat i fiskeriet efter makrel. Umiddelbart efter sæsonafslutningen, blev fartøjet solgt tilbage til de oprindelige ejere.

Den nye Høgaberg, som ventes at ankomme til Færøerne indenfor de kommende to uger, har angiveligt en indfrysningskapacitet, der ligger 30-40 tons over den forrige.

Skibet er søsterskib til Athene, Poseidon og Hercules, som paradoksalt alle har været ulykkesfugle og hærget af omfattende brande.

Høgaberg ventes indenfor kort tid at blive indsat i det lukrative færøske makrelfiskeri.

Eiði:

Lineskibet Mýlingur har landet 20,5 tons på Eiði. Skibet har fisket vest for Færøerne og var afsejlet d. 10. juni. Fangsten bestod overvejende af lange og brosme. Samlet fangstværdi for lasten udgjorde220.000 kr.

Hvalba:

Steintór, som partrawler med Niels Pauli landede fredag en fangst på 17 tons, hvoraf størstedelen var hellefisk. Afregningsprisen for hellefisk var 18,47 kr./kg. og den samlede fangstværdi er opgjort til 310.000 kr. Fartøjerne var afsejlet d. 5. juni og fiskede øst for Færøerne.

Niels Pauli landede samme sted 15 tons, som samlet indbragte 286.000 kr.

Klaksvik:

Linefartøjet Klakkur har landet en fangst på 20 tons. Fartøjet har fisket ved ”Munkagrunnurin” som ligger syd for Færøerne. Hovedparten af fangsten er brosme – og den samlede fangstværdi er opgjort til ca. 225 t.kr. Klakkur var afsejlet d. 5. juni.

Det mindre trawlfartøj Varðin, har landet en fangst på 12 tons i Klaksvík. I fangsten var en del havtaske, som blev fanget i farvandet øst for Færøerne. Skibet var afsejlet d. 9. juni og fangstværdien udgjorde 205.000 kr.

Kollefjord:

Finnur Fríði har landet en fangst blandet sild og makrel – i alt ca. 1.000 tons. De har fisket sammen med Tróndur í Gøtu, Jupiter og Fagraberg. Fiskeriet er sket forholdsvis tæt på de Islandske felter – og der meldes nu om bedre koncentrationer af makrel.

Leirvik:

Trawlfatøjet Skálafossur har landet en mindre fangst på i alt 8,3 tons i Leirvík. Fangsten bestod bl.a. af en del rødtunger, den samlede fangstværdi er optalt til 132 t.kr. Den mindre trawler var afsejlet d. 8. juni og har fisket nord for Færøerne.

Dragasund landede 8,8 tons i Leirvík, heraf ca. 2,5 tons torsk. Samlet fangstværdi 135.000 kr. Dragasund afsejlede d. 8. juni.

Toftir:

Trawleren Hansa Maria har landet 11 tons på Toftir, heraf 6,4 tons rødspætte, som kostede 13,73 kr./kg. Samlet fangstværdi ca. 150.000 kr. Fangsten er taget i farvandet øst for Færøerne.

FiskerForum.com