Nyt fra Færøerne uge 2

Nyt fra Færøerne uge 2

Den færøske trawler »Jupiter« har haft et godt fiskeri efter blåhvilling syd for Færøerne med 640 tons og »Fagraberg« havde 2600 tons blåhvilling med ind. Begge landede til Havsbrún i Fuglefjord.

Pæne landinger af makrel til Fuglefjord

Tróndur í gøtu landede 1300 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket makrel vest for Shetland, og fiskeriet har været godt på denne tur og de tog efter landingen igen på fiskeri efter makrel, denne gang i EU farvand. Tummas T landede 1200 tons makrel, som de har fisket i EU farvand og partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin landede 240 tons makrel, ligeledes til Pelagos. Makrel som de også har fisket i EU farvand. Høgaberg landede 1300 tons makrel, efter et godt fiskeri i EU farvand. Fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord. Så snart de havde landet tog de atter tilbage på fiskeri efter makrel i EU farvand.

Hellefisk og torsk til Toftir og Tórshavn

Garnskibet Oknin frá Saltangará landede 4,5 tons, hvoraf 4 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31 kr. Lasten blev vurderet til 133.000,00 kr., efter et fiskeri i 2 dage syd for Færøerne, og fiskeriet har været tilfredsstillende. Lineskibet Sandshavið landede 17 tons, hvoraf 8,4 tons var torsk, som havde en kilopris på 20,65 kr. Lasten blev på auktionen solgt til 284.446,30 kr. De har fisket i 5 dage vest for Færøerne, og fiskeriet har været godt. Fangsten blev landet til Barðið i Tórshavn.

Kuller til Eiði

Lineskibet Skørin landede 17,7 tons, hvoraf det meste var 6,2 tons kuller, som havde en kilopris på 17,06 kr. Lasten blev vurderet til 256.380,40 kr., som de har fisket i 5 dage vest for Færøerne. Linekutteren Volunteer landede i sidste uge en last på 14,2 tons, hvoraf 8,4 tons var kuller, som havde en kilopris på 13,98. lasten blev efterfølgende vurderet til 220.442,00 kr., hvilket man var tilfredse med, efter et fiskeri på 5 dage nord for Færøerne. Linekutteren Mýlingur landede 8,1 tons, hvoraf 7 tons var kuller, som havde en kilopris på 18,55 kr. Lasten blev omsat for 149.050,00 kr. som var et tilfredsstillende resultat efter et fiskeri på kun 2 dage ud for Færøerne.

Sej og rødfisk til Klaksvík og Runavík

Partrawlerne Polarhav og Stjørnan landede 260,000 pund, hvoraf det meste var sej. De landede fangsten til Kósina i KLaksvík, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Partrawlerne Fugleberg og Skoraberg landede 230,000 pund, hvoraf det meste var sej. Parret har fisket øst for Færøerne på denne tur, og fangsten blev ligeledes landet til Kósina i Klaksvík. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Partrawlerne Stelkur og Bakur landede 350,000 pund, hvoraf det meste som var sej. De har fisket ud for Færøerne, og fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Så snart trawlerne havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Partrawlerne Rókur og Lerkur landede i sidste uge en last på 150,000 pund, hvoraf det meste som var rødfisk. De har fisket ud for Færøerne, og fiskeriet har været rigtig fint. De landede fangsten til Faroe Pelagic i Runavík, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Grønlandsk fartøj hjemme igen efter værftstur

Det grønlandske fartøj Polar Nanoq, tog i sidste uge tilbage til fiskeriet, efter en tur på værftet i Frederikshavn. De har fået foretaget noget vedligeholdelsesarbejde samt mindre reparationer og skibet er efterfølgende landet på Færøerne, hvor ca. halvdelen af besætningen påmønstrede. Derefter sejlede de til Island, hvor resten af mandskabet kom ombord. Polar Nanoq skal fiske rødfisk i ØstGrønland på denne tur.

FiskerForum.dk