Nyt fra Færøerne uge 17

Nyt fra Færøerne uge 17

Flere fartøjer har afsluttet årets fiskeri efter sortmund. P/f Vestmanna Seafood er en ny virksomhed, som skal drive landingsstedet Vestmanna.
Toftir:
Succesfuld tur for Stapin. Lineskibet Stapin har solgt fisk for mere end en halv mio. kr. Fangsten var på 53 tons og bestod overvejende af torsk og lange. Gennemsnitsprisen for hele lasten blev 10,84 kr./kg.

Lineskibet Morgunstjørnan landede 31 tons på Toftir. Lineskibet har fisket i farvandet syd for Færøerne siden den 13. april og fangede bl.a. en del lange. Samlet fangstværdi 330 t.kr.

Garnskibet Oknin landede 20,7 tons på Toftir. Samlet fangstværdi 560 t.kr. Skibet havde fanget hellefisk i farvandet øst for Færøerne.

Lineskibet Sigmund har landet 43 tons brosme og lange på Toftir. Lineskibet var afsejlet d. 13. april og fiskede på denne tur i farvandet vest for Færøerne. Lastens samlede værdi er opgjort til 430.000 kr.

Klaksvik:
Lineskibet Klakkur har landet en fangst på 7,5 tons i Klaksvík. Samlet værdi er opgjort til 110 t.kr. Fangstrejsen blev indledt d. 12. april og båden fangede skade.

Kvikk landede 18 tons i klaksvík. Lineskibet har fisket vest for Færøerne og fangede bl.a. kuller. Samlet fangstværdi 180 t.kr. Fartøjet har i øvrigt fået ny ejer, rederiet Gadus. Skibet bevarer fortsat navnet Kvikk og skal levere til Kósina i Klaksvik. Gadus har foretaget investeringen med henblik på at sikre Kósina tilstrækkelig med råvarer.

Tórshavn:
Lineskibet Váðasteinur landede 22 tons i Tórshavn, heraf en del lange. Skibet var afsejlet d. 15. april og har fisket ved Bill Bayli. Samlet fangstværdi ca. 300 t.kr. Lineskibet Sandshavið landede 42 tons blandet fisk i Tórshavn. Lineskibet har fisket i farvandet vest af Færøerne siden den 12. april, og fangede bl.a. brosme og lange. Samlet fangstværdi 385 t.kr.

Vesturland, som fisker med garn, landede 8,5 tons i Tórshavn. Fisketuren blev indledt d. 20. april og der blev overvejende fanget havtaske. Havtasken blev afregnet med 30 kr./kg. og samlet fangstværdi er opgjort til 255.000 kr.

Sortmund:
Jupiter landede her i weekenden 4000 tons sortmund i Kollefjord. Straks efter endt losning, går turen tilbage til fiskefelterne. Fagraberg har på den seneste tur fanget 700 tons, som ligeledes blev landet i Kollefjord.

Finnur Fríði og Tróndur í Gøtu ligger nu begge til kaj i Runavík, efter de har opfisket kvoterne af sortmund. For fartøjerne vil de næste opgaver blive fangst af sild og makrel.

Norðborg har landet i Ánunum. Norðborg har landet fuld last frossen sortmund i Ánunum på Færøerne. Ud over sortmund, blev der også lande fiske- mel og olie. Skibet er atter på fiskefelterne.

Ny virksomhed:
Ny virksomhed i Vestmanna: I Vestmanna er der etableret ny virksomhed, idet p/f Vestmanna Seafood, har købt landingsstedet i Vestmanna fra Faroe Orgin. Bag virksomheden Vestmanna Seafood står bl.a. Tummas Christoffersen og Dánajal Jacobsen, som begge er kendte for deres skibe. Derudover er Eyðun Olsen også medejer.

Skibshandel:
Thor købt linekutter: Rederiet i Hósvík har købt linekutteren Sjóstjørnan, som har ligget ubenyttet et stykke tid. Det forlyder, at den tilknyttede kvote, skal flyttes til skibet Báran, som rederiet Thor også ejer.

Sisimiut:
Den grønlandske filettrawler Sisimiut, var i ugens løb forbi Færøerne. Først for at bunkre og skifte trawl. Derefter landede fartøjet 725 tons frostfilet i Kollefjord.

Sisimiut har siden januar fisket i Barentshavet, hvor skibet havde en kvote på ca. 2.000 tons. Nu er skibet på vej mod østgrønland, for at fange de to arter hellefisk og rødfisk. I år har fartøjer allerede fisket for ca. 65 mio.kr.

Tvøroyri:
Lineskibet Hoyvíkingur har landet 12,5 tons på Tvøroyri. Skibet var afsejlet d. 14. april og har fisket i farvandet vest for Færøerne. Fangsten bestod bl.a. af en del kuller. Den samlede fangstværdi 140.000 kr.

FiskerForum.com