Norske fiskere får også kvoteråds-lussing af ICES

Norske fiskere får også kvoteråds-lussing af ICES

Fuldstændigt på niveau med danskerne, giver ICES´s (Det internationale Havforskningsråd) får også nordmændene en syngende kvote-lussing på 40 procent når rådet gælder Nordsøsilden for 2019.

Kvoterådet lyder på beskedne 311.572 tons, hvilket i forhold til sidste år, er en temmelig stor nedgang i anbefalingen på hele 40 procent for norsk fiskeri. Heraf er de 291.040 tons sat af til det direkte fiskeri af Nordsøsild, og resten henstår til bifangst i andre fiskerier. Derfor bliver tabet eller reduktionen i forhold til 2018, nærmere 50 procent i tab.

Forsker ved ICES, Cecilie Kvamme peger på årsagen til den store nedgang, skyldes flere dårlige årgange, nu er på vej ind i gydeperioden. Hvilket kan give en relativ stor nedgang i størrelsen på gydebestanden af Nordsøsild.

Cecilie Kvamme mener ikke det kan overraske nogen, der bare har fulgt lidt med i bestandudviklingen de sidste par år. Her har rekrutteringen over flere år, været usansynlig dårlig og det får nu konsekvenser for sildefiskeriet i Nordsøen. Et sildefiskeri der ellers har været stort set stabilt med store kvoter på Nordsøsilden. Om disse kommer tilbage, afhænger helt af en bedre rekruttering og snit, der har været de sidste par år.

Endvidere er de mørke skyer ikke kun forbeholdt Nordsøområdet, men også den vestlige baltiske sild, som kun må fiskes uden stigning i kvoten. Hvilket også vil påvirke de norske sildefiskeri, Syd for den 62. grad næste år.