Norsk foderproducent lukker skotsk fiskefoderfabrik

Norsk foderproducent lukker skotsk fiskefoderfabrik

Mens den ene foderproducent af 100.000 tons fiskefoder årligt, lukker og slukker i Skotland, så har en norsk lakseproducent Marine Harvest fået tilladelse til at bygge en helt ny foderfabrik på Øen Isle of Skye i det nordvestlige Skotland.

Med byggeriet og produktionsstart i begyndelsen af 2019 af den nye foderfabrik, forudser man en overkapacitet i området og på markedet på tæt ved 50 procent, hvilket forudsigeligt vil medfører lavere priser og dermed lavere indtjening.

Derfor har Skretting planlagt lukning af deres foderfabrik ved udgangen af april måned 2019. Det skriver det norske selskab i en pressemeddelse og siger dermed samtidig farvel til omkring 100 ansatte på den skotske fabrik. Skretting har sammen med de hollandske ejere Nutreco, der har over 100 produktionsfaciliteter i mere end 30 lande verden over, fokus på de ansattes fremtidige jobmuligheder samt på forholdene for kunder, leverandører samt partnere i Storbritanien.

Skretting opgiver ikke markedet og vil fortsat levere foder til det britiske marked. Det vil ske fra Nutreco´s andre fabrikker i Europa, og vil samtidig være med til at reducere overkapaciteten af foder i regionen, ved en bedre udnyttelse af Nutreco`s eksisterende fabrikker. Der er ikke planer om at stoppe produktionen i andre lande og Nutreco´s fortsætter dermed selskabets vækststrategi.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her (engelsk)

Kilde: Skretting FiskerForum.dk