Nordjysk trawlfirma etablerer sig i Hanstholm

Nordjysk trawlfirma etablerer sig i Hanstholm

Det er Cosmos Trawl der i dag har afdelinger i flere nordjyske havnebyer, der nu rykker ind på havnen i det tidligere Trawl-Terminalen i Hanstholm, hvorfra fiskerne i Hanstholm i løbet af en måned eller to, vil kunne købe og få repareret deres trawl.

Adm. direktør for Cosmos Trawl Michael Lassen, siger til Nordjyske.dk, at der bliver tale om en ny afdeling med værksted for vodbinderi, med service hele døgnet. »Vi vil levere nye trawl til fiskeriflåden og reparere de gamle, samtidig servicere vi på alle tider af døgnet,« fortæller direktøren videre og tilføjer at sortimentet også indeholder tilbehør og dele til trawl.

Udvidelsen har længe været med i overvejelserne fortæller Michael Lassen videre og at det sker netop nu, har sin årsag i at egnede lokaler og gode vodbindere ikke ligefrem hænger på træerne. Men nu er afdelingen en realitet og den nordjyske vodbinder ser det kun som en fordel med en øget konkurrence på området og mener selv der er grundlag for øget vækst. Trods spekulationerne om det kommende Brexit, der truer noget af fiskeriet her. Men som Michael Lassen slår fast, så er det ikke alle fiskere, der eventuelt vil blive berørt af briternes exit fra det Europæiske fællesskab. Mange Hanstholm fiskere vil fortsat fiske lokalt og kystnært, de skal også serviceres fremover.

Cosmos Trawl ser det også som et konkurrence parameter, at yde en god service. Det bliver afgørende for om du har kunder eller ej. For med million-investeringer i fartøjer, der helst og gerne skal opholde sig på fiskefeltet, hvor pengene hives i land, så er det afgørende, om trawlleverandøren kan leverer og reparerer hurtigt og effektivt.

Cosmos Trawl er i fuld sving med at få afdelingen i Hanstholm op at stå, og forventer indenfor en måned eller to, at være klar med nye ansatte og et værksted der er oppe at køre for fuld skrue.

Cosmos Trawl, der er en del af den Islandske Hampidjan HF koncern, har i forvejen afdelinger i Skagen og Hirtshals og nu også en afdeling i Hanstholm. Udover dette har Cosmos Trawl andel i Nordsøtrawl i Thyborøn og Strandby Net i Strandby. Samlet beskæftiger Cosmos Trawl omkring 100 mand og lidt flere når afdelingen i Hanstholm har fået ansat sine 3 mand, som Cosmos i øjeblikket arbejder på at få fat på.

Kilde: CosmosTrawl.dk og Nordjyske.dk FiskerForum.dk